Bitlis'te PKK'ya ağır darbe vuruldu: 8 terörist ölü!

Bitlis'te Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı timler tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 8 terörist ölü, 2 terörist sağ olarak ele geçirildi. Çatışmalarda 1 asker ve 1 korucu da yaralandı.

Haberler 25.02.2017 - 15:11 Son Güncelleme : 25.02.2017 - 15:18

Ar k koullarnn hüküm sürdüü Bitliste terör örgütü PKKya yönelik operasyonlar ise aralksz sürdürülüyor. Kar kalnlnn yer yer 2 metreyi bulduu kentte, geçen 20 ubatta Bitlis Jandarma Bölge Komutanlna bal birlikler tarafndan ehit Güvenlik Korucusu Nihat çaprak-41 Operasyonu balatld. Merkeze bal Sehi Ormanlar bölgesinde balatlan operasyonda, güvenlik güçleri, 24 ubatta bir grup PKKl teröristle karlat. Güvenlik güçlerinin, Teslim ol çarsna atele karlk verilmesi üzerine çatma çkt. çkan çatmada 3ü kadn 8 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 terörist ise yakaland. Operasyon bölgesinde PKKl teröristlere ait snak ve barnaklarda ise çok sayda silah, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi.

1 ASKER VE 1 KORUCU YARALANDI

çatmalarda 1 asker ile 1 köy korucusu ise hafif yaraland. Yaral asker ve korucu Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altna alnrken, konuyla ilgili çileri Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk de açklama yapt. Dün Bitlise gelen ve bugün de Bitlis Polisevinde STK temsilcileri ve kanat önderleriyle toplant yapan Bakan Yardmcs Öztürk, bölgedeki operasyonlarn hava destekli olarak sürdürüldüünü söyledi. Bakan Yardmcs Öztürk, terör örgütü PKKya ar darbelerin indirildiini, bu operasyonlarn bölgedeki tüm PKKllar bitinceye kadar da sürdürülüceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git