Bölge müftüleri zirvesi yapıldı!

Siirt İl Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen Bölge Müftüleri ve İlahiyat Fakülte Dekanlarının İstişare Toplantısında daha verimli hizmetler yapmak amacıyla irşat faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Haberler 26.03.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge müftüleri Siirtte topland. Siirt Müftüsü Ahmet Altok öncülüünde gerçekleen toplantya, bölge il müftülerinin yan sra ilahiyat fakültesi dekanlar da katld. 11 ilin müftüsünün katld toplantda, dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacyla, eksiklikler nelerdir, daha iyi hizmet nasl yaplr ve irat faaliyetlerinin etkinlik ve verimlilii hususlarnda fikir alveriinde bulunuldu.

Diyarbakr, Elaz, anlurfa, rnak, Batman, Bitlis, Mardin, Adyaman, Tunceli, Malatya l Müftüleri ve lahiyat Fakülte Dekanlarnn istiare ve ibirlii toplants geni bir katlmla gerçekletirildi.

Siirt l Müftülüüne bal Safa Erkek Kuran Kursunda yaplan 8nci bölge müftüleri toplants Kuran tilavetiyle balad. Siirt il Müftüsü Ahmet Altok, misafir il müftüleri ve dekanlara katlmlarndan dolay teekkür etti.

BÖLGE MÜTFTÜLER ZRVES

Toplantnn hayrlara vesile olmasn Cenab- Allahtan temenni eden Altok, Siirtte sizleri arlamaktan eref duyuyoruz. limlerin, ulemann ehri Siirtte sizleri arlamaktan gerçekten ziyadesiyle memnun mesrur olduk. Rabbim çok bereketli bir toplant yapma hususunda bizleri muvaffak eylesin. dedi.

Diyanet leri Bakanlnn belirlemi olduu konularla ilgili ön hazrlk çalmas ve müzakerelerin yapldn hatrlatan Altok, Önümüzdeki Nisan aynda l Müftüleri toplants baka bir ilimizde yaplacaktr. Bakanlmzn tavsiyeleri dorultusunda Türkiye bölgelere ayrlmtr. Bizler 8nci Bölge Müftüleri olarak dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacyla, eksikliklerimiz nelerdir, daha iyi hizmet nasl yapabiliriz bunun müzakerelerini yaptk. mam-Hatiplerle, Din Hizmeti sunan hocalarmzn verimlerinin artrlmas, gençlere, 4-6 ya grubu bata olmak üzere tüm toplum katmanlarna daha iyi bir din hizmeti sunabilmek için bu konular konuarak, rapor haline getirdikten sonra Diyanet leri Bakanlmza sunacaz. Bu günkü bölge Müftüleri toplants çerçevesinde Ulu Camiini ziyaret ettik, Kuran kurslarmz, hocalarmz, Tillo ilçemizi ziyaret ederek toplantmz tamamlayacaz. eklinde konutu.

Yaplan toplantda, bölge içinde tespit edilen konu balklar hakknda kapsaml deerlendirmeler yaplarak görü alveriinde bulunuldu, deerlendirme, teklif ve öneriler belirlendi. Toplant kapan konumalar ile tamamland.

Ana Sayfaya Git