Bu şirketlere aman dikkat

Kazaya karışan araçlar, hasar danışmanlık şirketleri için kazanç kapısı haline geldi. Hem kazada kusurlu olanlar hem de kazada aracı hasar görenler, bazı aracı danışmanlık şirketleri yüzünden mağduriyet yaşıyor.

Haberler 17.03.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz danmanlk irketleri, yetkili kurumlardan tamirhanelere, çekicilere kadar kurduklar sistemle a sayesinde; hasar görmü araç sahiplerine ulaarak, deer kaybn hemen ödeyelim, bize vekalet verin diyorlar. Vatandalardan aldklar vekaletlerle de sigorta irketlerine bavurmak yerine daha fazla tazminat almak için Tahkim Komisyonuna bavuruyor. Böylece hem vekalet ücreti alyor hem de aldklar fazla tazminat kendilerine alyorlar. Vatandan cebine ise fazladan hiç bir ey girmiyor. Uzmanlar ise Sigorta irketine kendiniz bavurarak deer kaybn alabilirsiniz. uyarsnda bulunuyor.

FAZLA TAZMNATI KENDLERNE ALIYORLAR

Deer kayb tazminat aracnzla yaptnz kaza sonras, onarm gören kar tarafn araçlarnn piyasa rayiç deerinde maddi kayplarnn trafik sigortasndan karlanmas. Bu deer kaybnn nasl hesaplanaca ve vatandaa kaç para ödenecei ise trafik sigortasnn artlarnda açk bir ekilde yazlyor. Kaza geçiren bir sürücü, kaza tespit tutana ile birlikte deer kayb için sigorta irketine bavuru yaptnda, trafik sigortas artlarna göre irket hesaplamay yaparak hem araçtaki hasar hem de deer kaybn ödüyor. Baz hasar danmanlar ise aracnzn deer kaybn vakit, nakit kaybetmeden almak için formu doldurtuyor, deer kaybnz annda nakite çevirme iddiasnda bulunuyor. nternette, deer kaybnn karlanmasna yönelik birçok adres bulunuyor. Deer kayb için bavuran ya da kendilerine bir ekilde ulalan araç sahipleri, kayplarn arac firmalar olmadan alabilecekken, bu arac organizasyonlar nedeniyle zarara uruyorlar.

VEKALET STYOR, KUSURLU TARAFA LANLI HACZ GÖNDERYORLAR

Araclar, iddialara göre bata eksperler olmak üzere, yetkili kurumlardan, tamirhanelerden, çekicilerden aldklar bilgilerle hasar görmü araç sahiplerine ulaarak vekalet istiyor. Deer kaybn, sigorta irketi ödemi olmasna ramen bir daha alabileceklerini de belirtiyor. Ancak vatandatan aldklar vekaletlerle sigorta irketlerine bavurmak yerine daha fazla tazminat almak için Tahkim Komisyonuna bavuruyor. Yaanan kazann kusurlu tarafna bu iin faturas kesilerek, deer kayb tazminat onlara ödetilmeye çallyor. çkan faturada sadece deer kayb sigortasnn masraf da olmuyor, avukatlk ücreti, eksper yani bilirkii ücreti gibi masraflar da yer alyor. Kazadaki kusurlu tarafa bu arac firmalar tarafndan ilanl haciz gönderiliyor. Böylece kazadaki kusurlu taraf, tazminat ödemek zorunda kalyor. Arac firma ise tazminatn yüklü bölümünü kendine alyor, deer kayb sigortas ksmn ise araç sahibine veriyor. Durumun tuhafln fark eden araç sahipleri ise olay mahkemeye tayarak kendini kurtarabiliyor.

Ana Sayfaya Git