Bugün de 3 ilden karantinaya alınan yerler açıklandı

Gün gün covid önlemleri kapsamında bir çok yerde karantina uygulanmakta. Bugün de karantinaya alınan bölgeler açıklandı. BİTLİS

Haberler 08.06.2020 - 13:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün gün covid önlemleri kapsamnda bir çok yerde karantina uygulanmakta. Bugün de karantinaya alnan bölgeler açkland.

BTLS

Tatvanda bir köy karantinaya alnd

Bitlisin Tatvan ilçesinde korona virüs vakas tespit edilen Kskl köyü ikinci bir emre kadar karantinaya alnd.

Tatvan Kaymakamlndan yaplan açklamada, Tatvan ilçesine bal Kskl köyünde 7 Haziran 2020 tarihinde köyü ziyaret eden 2 vatandata korona virüs üphesi olmas üzerine yaylm engellemek amacyla l daresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamnda karantinaya alnmas ve belirtilen köyde giri çklarn 8 Haziran 2020 tarih ve saat 11.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasna. Gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine. Yukarda belirtilen tedbirlere ilikin uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi ve maduriyete neden olunmamasna. Alnan kararlara uymayan vatandalara Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi gereince idari para cezas verilmesi, aykrln durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereince ilem yaplmasna. Konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlmasna; oy birlii ile karar alnmtr denildi.

KONYA

Alnan bilgiye göre, Hacseyit Ali ile Alaylar 2 mahallelerinde yaplan testlerde Kovid-19 vakalarna rastland.

Bunun üzerine iki mahalledeki sekizer katl iki apartman, lçe Hfzsshha Kurulu kararyla karantina altna alnd.

Kararn ardndan polis ekipleri apartmanlara giri ve çklar kontrol altna ald.

Mahallelerde hoparlörlerden yaplan anonslarla, vatandalardan zorunlu olmadkça sokaa çkmamalar, maske takmalar ve sosyal mesafe kuralna uymalar istendi.

Ana Sayfaya Git