Bugün de 3 ilden karantinaya alınan yerler açıklandı

Gün gün covid önlemleri kapsamında bir çok yerde karantina uygulanmakta. Bugün de karantinaya alınan bölgeler açıklandı. BİTLİS

Bugün de 3 ilden karantinaya alınan yerler açıklandı

Gün gün covid önlemleri kapsamında bir çok yerde karantina uygulanmakta. Bugün de karantinaya alınan bölgeler açıklandı. 

BİTLİS

Tatvan'da bir köy karantinaya alındı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde korona virüs vakası tespit edilen Kısıklı köyü ikinci bir emre kadar karantinaya alındı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Tatvan ilçesine bağlı Kısıklı köyünde 7 Haziran 2020 tarihinde köyü ziyaret eden 2 vatandaşta korona virüs şüphesi olması üzerine yayılımı engellemek amacıyla İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında karantinaya alınması ve belirtilen köyde giriş çıkışların 8 Haziran 2020 tarih ve saat 11.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasına. Gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine. Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; oy birliği ile karar alınmıştır" denildi.

KONYA

Alınan bilgiye göre, Hacıseyit Ali ile Alaylar 2 mahallelerinde yapılan testlerde Kovid-19 vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine iki mahalledeki sekizer katlı iki apartman, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Kararın ardından polis ekipleri apartmanlara giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

Mahallelerde hoparlörlerden yapılan anonslarla, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz