Camilerin açılacağı kararı Diyarbakırlıları çok mutlu etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın camilerin 12 Haziran’da açılacağı kararını değerlendiren Diyarbakırlı vatandaşlar, alınan kararın kendilerini çok mutlu ettiğini hasretle ve özlemle açılacağı günü beklediklerini söyledi.

Haberler 18.05.2020 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günler önce Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba katld bir televizyon programnda normalleme süreci ile birlikte 12 Haziranda camilerin açlmasnn planlandn açklamt.

Ali Erba açklamasnda, Geçen hafta Cumhurbakanlmzn normalleme sürecinde yapm olduu planlama dhilinde vermi olduumuz bir tarih oldu. 12 Haziranda önce camilerimizin d ksmlarnda, avlularnda, açk havada namazlara balayacaz. Cemaatimiz evlerinde abdestlerini alacaklar. Maskelerini takacaklar, seccadelerini alp gelecekler ve sosyal mesafeye de uyarak saf olacak ekilde tedbirlerimizi alacaz. ifadelerini kullanlmt.

Camilerin 12 Haziranda açlabilecek olma kararnn daha erkenden alnabileceine dikkat çeken Diyarbakrl vatandalar, cemaatle birlikte camilerde ibadet yapmay özlediklerini vurguladlar.

12 HAZRANDA CAMLERN AçILACAI KARARI BZLER çOK MUTLU ETT

Camilerin açlabilecei karar kendilerini çok mutlu ettiini belirten Mürsel Kavut, 12 Haziranda camilerin açlaca karar bizleri çok mutlu etti. çünkü uzun zamandr camilerde cemaatle namaz klamyoruz. Bu durumdan dolay da çok üzgünüz. Hakikatten böyle olmas zorumuza gidiyor. Tabi hastalktan dolay alnan karalara riayet ediyoruz. nallah camilerimiz tekrardan açlr da eski günlerimize kavuuruz. Rabbim slam ümmeti için hayrls ne ise onu eylesin. Camilerin kapal olmad zamanlarda cemaatle yaptmz namazlar, teravihleri, Ramazan ayn ve hatim mukabelelerini çok özlemiim. nallah tekrardan bu günlere kavuacaz. ifadelerini kulland.

BU KARAR ERKEN ALINSAYDI DAHA GÜZEL OLURDU

Camilerin açlaca karar daha erken alnsayd daha iyi olacan belirten Cahit Doan, Camilerin açlaca karar inallah çok iyi olacak. Zira camilerimiz ve medreselerimiz açlrsa insanlarmz rahat edecek. nsanlar bu ekilde camilerde dua edecek, ibadet edecek ve Allahn huzuruna çkacak. Alnan karar bizleri çok mutlu etti. Hatta bu karar daha erken alnsayd daha güzel olurdu. Dünyay etkisi altna alan bu Covid-19 hastal da bitseydi herkes rahatlayacakt. Alnan bu karardan sonra inallah hep birlikte camilerimizde cemaatle ibadetlerimizi yaparz. çünkü cemaatle ibadetleri yerine getirmek daha güzel bir eydir. eklinde konutu.

CAMLERMZ AçILIRSA NALLAH çOK GURUR DUYACAIZ

Camilerin kapal olmasn Rabbimiz tarafndan bir imtihan olarak verildiini belirten Yusuf Hayta, Bunun sebebi de ümmet olarak görevlerimizi laykyla yerine getirmediimizdendir. Camilerin açlmasn Cenab- Hak inallah bizlere gösterecek. çünkü çok hüzünlü bir Ramazan ay geçiriyoruz. Demek ki bizlerin bir acizlii var ki Rabbimiz bu dertleri bizlere verdi. Bizler demek ki tam anlamyla ümmet olamadk. Tam anlamyla ümmet olabilseydik bu musibetleri vermezdi. Camilerimiz açlrsa inallah çok gurur duyacaz. çok mutlu ve memnun olacaz. dedi.

CAMLERN AçILACAI KARARINI OLUMLU BULUYORUM. NTEKM OLMASI GEREKEN DE BUDUR

Camilerin açlaca kararnn yerinde bir karar olduunu belirten brahim Karaman, Eskiden olduu gibi tekrardan cemaatle birlikte camilerde namaz klmay çok özlemiiz. Alnacak karar ile birlikte tekrardan cemaatle yaayacamz bu duyguyu özlemle bekliyoruz. Camilerin açlaca kararn olumlu buluyorum. Nitekim olmas gereken de budur. nallah ksa süre sonra tekrardan toplu ibadetleri yapacamz günleri yaarz. Camilerin açlaca karar sadece beni deil Diyarbakr halkn da mutlu etti. ifadelerini kulland.

CAMLERN AçILMASI BEKLENTMZ çERSNDEYD

Camilerde toplu ibadet yapabilmeyi özlediklerini ve bundan dolay alnan karardan dolay sevinçli olduunu belirten Aslan çelik, Camilerin açlmas iyi oldu. Zaten beklentimiz de buydu. Virüsten dolay camilerimiz kapaldr. Ksa sürede inallah virüs biter de camilerimiz açlr. Tabi sosyal mesafe kuralna bal camilerde ibadet yaplmas camiye gelecek cemaate yetecek mi diye de düünüyorum. Ama camilerin açlaca karar güzel buluyorum. Ben ahsen evde teravih ve dier ibadetlerimi yerine getirmeye çalyorum. Tabi bu ibadetleri camide yapmay umut ediyorduk. Bundan dolay camilerin açlacana seviniyoruz. diye belirtti.

CAMLER KAPALI OLUNCA BZLER çOK ÜZÜLÜYORUZ

Camilerin kapal olmas kendisini çok üzdüünü belirten Mehmet Korkutan, Camilerimiz açlrsa çok memnun oluruz. Hiç olmazsa gelip cemaatle namazm klarz. Cuma namazlarmz eda ederiz. Yine camilerde Müminler bir araya gelir. Ne kadar yan yana gelirsek ibadetlerimiz daha güzel olur. Camiler kapal olunca bizler çok üzülüyoruz. Camilerimize baktmzda kimsenin olmamas bizleri gerçekten üzüyor. Camilerin açlaca karar bizleri çok mutlu etti. Ben tek deil bütün Diyarbakr halkn mutlu etti. çünkü Diyarbakr halknn çou orucunu tutar. Namazn klan insanlardr. eklinde konutu.

BEN GÜNDE BRKAç KEZ ULU CAMY GÖRMEZSEM SABRIM GELMYOR

Camilerin ve ibadethanelerin çok güzel yerler olduunu belirten Fesih Birbeyinolu, bundan dolay camileri görmedii zaman sabrnn gelmediini söyledi.

Birbeyinolu, Ben günde birkaç kez Ulu Camiyi görmezsem sabrm gelmiyor. Yani camiler kadar güzel yerler var m? Camilerimizde hiçbir ey yapamazsak bile açp elimizi dua dileinde bulunabiliyoruz. Bundan dolay camilerin açlacak olmas kararndan dolay çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git