Cantürk'ün uyuşturucudan sabıkası yok!

Sedat Peker’in “uyuşturucu baronu” dediği Behçet Cantürk’ün ailesinin avukatı Mehmet Celal Baykara “Behçet Cantürk’ün uyuşturucu ile ilgili hiçbir sabıkası yoktur” iddiasında bulundu.

Haberler 26.05.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin yaynlad yedinci videoda ad uyuturucu baronu olarak geçen i insan Behçet Cantürkün ailesi adna, avukatlar Mehmet Celal Baykara açklama yapt. Baykara açklamasnda, 14 Ocak 1994 tarihinde öldürülen ve ismi Susurluk raporunda da geçen Behçet Cantürkün uyuturucu ticareti ya da imalat ile ilgili bir sabkasnn bulunmadn belirtti. Baykara, Cantürkün öldürülmesi ile ilgili yarglanan eski çileri Bakan Mehmet Aar ve dier sanklar için verilen beraat kararnn bozulmas ile ilgili ise Kararn Pekerin açklama yapt gün teblie çkmas ile ilgili bir alg oluturulmak istenmektedir dedi.

FAL MEçHUL CNAYET

Cantürk ailesinin avukat Mehmet Celal Baykara, yazl açklamasnda, Gazal ve Reit Cantürkün müdahil olarak katld, kamuoyunda, Kürt i adamlarna yönelik faili meçhul cinayetler olarak bilinen ve Ankara 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann tüm sanklar için beraat ile sonuçlandn hatrlatt.

Behçet Cantürk cinayetine katlmakla suçlanan Mehmet Kemal Aar, brahim ahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan çarkn, Ziya Bandnmalolu, Ayhan Akça, Seyfettin Lap, Ahmet Selim Sueri, Nurettin Güven ve Muhsin Koman ile ilgili verilen beraat kararlarnn, müdahillerin istinaf talepleri üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde görüüldüünü ve 4 Nisan 2021 tarihinde beraat kararn bozulmasna karar verildiinin vurguland açklamada öyle denildi:

UYUTURUCU SABIKASI YOK

Peker videosu, tesadüf olarak kararn tebli edildii gün yaynlanm. Bu karar dorultusunda dosyann hükmü veren ilk derece mahkemesine gönderilmesini karar verilmitir. Son günlerde ülkenin gündeminde oturan Sedat Pekerin açklamalarndaki yedinci video bir tesadüf olarak kararn teblie çkarld gün yaynlanmtr. Söz konusu videoda yer alt dünyasnn bilinen isimlerinden olan Sedat Peker, maktul Behçet Cantürk ile ilgili, uyuturucu baronu nitelenmesinde bulunmaktadr. Bu tamamen iftira olup, bilgisizlie dayal bir nitelenmedir. Maktul Behçet Cantürkün uyuturucu ticareti yada imalat ile ilgili hiçbir ilikisi, hiçbir faaliyeti olmad gibi bu konuda hiçbir sabkas bulunmamaktadr. Ayrca bu video ile bozma kararnn teblie çkarld ayn güne gelmesi ile ilgili toplumda sanki Sedat Pekerin açklamasna istinaden bozma karar verilmi gibi yeni bir alg oluturulmak istenmektedir. Oysa bozma karar 4 Nisan 2021 tarihinde verilmitir. Bu davalarn sonuna kadar ve neye mal olursa olsun takipçisi olacaz. Kamuoyunun bilgisine sayg ile duyurulur.

Ana Sayfaya Git