Cantürk'ün uyuşturucudan sabıkası yok!

Sedat Peker’in “uyuşturucu baronu” dediği Behçet Cantürk’ün ailesinin avukatı Mehmet Celal Baykara “Behçet Cantürk’ün uyuşturucu ile ilgili hiçbir sabıkası yoktur” iddiasında bulundu.

Cantürk'ün uyuşturucudan sabıkası yok!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı yedinci videoda adı “uyuşturucu baronu” olarak geçen iş insanı Behçet Cantürk’ün ailesi adına, avukatları Mehmet Celal Baykara açıklama yaptı. Baykara açıklamasında, 14 Ocak 1994 tarihinde öldürülen ve ismi Susurluk raporunda da geçen Behçet Cantürk’ün uyuşturucu ticareti ya da imalatı ile ilgili bir sabıkasının bulunmadığını belirtti. Baykara, Cantürk’ün öldürülmesi ile ilgili yargılanan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve diğer sanıklar için verilen beraat kararının bozulması ile ilgili ise “Kararın Peker’in açıklama yaptığı gün tebliğe çıkması ile ilgili bir algı oluşturulmak istenmektedir” dedi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET

Cantürk ailesinin avukatı Mehmet Celal Baykara, yazılı açıklamasında, Gazal ve Reşit Cantürk’ün müdahil olarak katıldığı, kamuoyunda, “Kürt iş adamlarına yönelik faili meçhul cinayetler” olarak bilinen ve Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tüm sanıklar için beraat ile sonuçlandığını hatırlattı.

Behçet Cantürk cinayetine katılmakla suçlanan Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ziya Bandınmalıoğlu, Ayhan Akça, Seyfettin Lap, Ahmet Selim Sueri, Nurettin Güven ve Muhsin Koman ile ilgili verilen beraat kararlarının, müdahillerin istinaf talepleri üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görüşüldüğünü ve 4 Nisan 2021 tarihinde beraat kararın bozulmasına karar verildiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

UYUŞTURUCU SABIKASI YOK

“Peker videosu, tesadüf olarak kararın tebliğ edildiği gün yayınlanmış. Bu karar doğrultusunda dosyanın hükmü veren ilk derece mahkemesine gönderilmesini karar verilmiştir. Son günlerde ülkenin gündeminde oturan Sedat Peker’in açıklamalarındaki yedinci video bir tesadüf olarak kararın tebliğe çıkarıldığı gün yayınlanmıştır. Söz konusu videoda yer altı dünyasının bilinen isimlerinden olan Sedat Peker, maktul Behçet Cantürk ile ilgili, ‘uyuşturucu baronu’ nitelenmesinde bulunmaktadır. Bu tamamen iftira olup, bilgisizliğe dayalı bir nitelenmedir. Maktul Behçet Cantürk’ün uyuşturucu ticareti yada imalatı ile ilgili hiçbir ilişkisi, hiçbir faaliyeti olmadığı gibi bu konuda hiçbir sabıkası bulunmamaktadır. Ayrıca bu video ile bozma kararının tebliğe çıkarıldığı aynı güne gelmesi ile ilgili toplumda sanki Sedat Peker’in açıklamasına istinaden bozma kararı verilmiş gibi yeni bir algı oluşturulmak istenmektedir. Oysa bozma kararı 4 Nisan 2021 tarihinde verilmiştir. Bu davaların sonuna kadar ve neye mal olursa olsun takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler