Cerrahi maskeler 1 liradan satılacak

Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin adedi en fazla 1 liradan olmak üzere yarından itibaren satışa sunulacağını bildirdi.

Haberler 08.05.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan salgnla mücadelede normalleme takviminin açkland 4 Mays tarihli kabine toplants sonras alnan kararlar çerçevesinde, cerrahi maskelerin perakende noktalarnda satnn mümkün hale geldii belirtildi.

Bu çerçevede marketler, eczaneler, tbbi cihaz sat yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satnn yaplabilecei bilgisi verilen açklamada, unlar kaydedildi:

MASKE SATI FYATI

Hedefimiz en yaygn a ile vatandalarmzn en hzl ve kolay bir ekilde cerrahi maskeleri temin etmesini salamaktr. Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 Türk liras olacak ekilde tüketicilerimize sata sunulacaktr. Bu fiyatn üzerindeki satlar fahi fiyat olarak deerlendirilecektir. Bu kapsamda, 8 Mays 2020 tarihi itibaryla ilk etapta, salgnn en youn görüldüü stanbulda, akabinde büyük ehirlerden balamak üzere hzl bir ekilde dier illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin sat yaplabilecektir. Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50li paketler halinde sata sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10lu standart paketler halinde de sata sunulmas çalmalar devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git