Cezaevlerinden 48 gündür açıklama yok

Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki korana virüsü vakalarına ilişkin verileri 48 gündür açıklamıyor. Adalet Bakanlığı, CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'nin sorusunu "17 Haziran'da açıklamıştık" diye yanıtladı. 17 Haziran itibarıyla 6 mahpus koronadan ölmüştü, virüs tanısı konulup iyileşen mahpus sayısı 374, aktif vaka sayısı ise 72 olarak açıklanmıştı. İlgezdi, "48 gündür cezaevleride ne olduğunu kimse bilmiyor" dedi.

Haberler 05.08.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Gamze Akku lgezdi, Adalet Bakanlnn cezaevindeki koronavirüs vakalarna ilikin verileri 48 gündür paylamadna dikkat çekti. CHPli lgezdi yapt yazl açklamada, Nisan aynda 15 günde cezaevlerindeki korona virüslü saysnn yüzde 606 arttn hatrlatarak, Cezaevlerinde kaç korona virüs vakas olduu bilinmiyor ve açklanmyor. Konu hakknda vermi olduum bilgi edinme bavurusuna Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardmcs Namk Kemal Varol tarafndan 17 Haziranda açkladk diye yant veriliyor. 48 gündür cezaevindeki Covid-19 verileri açklanmyor dedi.

AçIKLAMA YOK

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü verileri açklamazken açk cezaevinde kalan mahkumlarn coronavirüs iznini 31 Temmuz tarihi itibaryla üçüncü kez 2 ay daha uzatlmtr diyen Gamze Akku lgezdi, unlar ekledi: Cezaevlerinde giderek artan bir risk söz konusudur ancak bakanlk koronavirüs ile mücadele etmek yerine, veri gizleyerek basndan ve kamuoyundan vakalar gizleme derdindedir. Koronavirüs tespit edilen tutuklularn tedavi edilmedii ile ilgili haber sürekli basnda yer alyor. Bu iddialarn derhal aratrlarak, hasta tüm tutuklu ve hükümlülerin salk hizmetinden yararlanmalar salanmaldr.

Ana Sayfaya Git