Çiftçinin elektriği kesildi

Tarımsal elektrik borcu 1.3 milyar lirayı aşınca enerji kesildi.

Haberler 14.05.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik, Mardinde tarmsal sulama abonelerinin biriken borçlar 1.3 milyar liray anca, üreticilerin elektriklerini kesti. Dicle Elektrik, tarmsal sulama abonelerinin ödenmemi elektrik borcunun 1.3 milyar liray geçtiini ve bu nedenle elektrik datm hizmetinin sürdürülemez noktaya geldiini açklad. Dicle Elektirk, uzun zamandr bütün uyarlara ramen borçlarn özemeyen ve bugün koronavirüs salgnn bahane eden üreticilerin elektirklerini kesti.

Mardinde tarmsal faaliyetlerde bulunan 6.173 abonenin uzun süreden bu yana ödenmeyen elektrik borcu 1 milyar 342 milyon liraya ulat. Aralarnda Mardinin de bulunduu Güneydounun 6 iline datm hizmeti veren Dicle Elektrik, yllardr ödenmeyen ve hizmeti sürdürülemez duruma getirmeye balayan söz konusu borçlarn ödenmesini salamak, bu arada faturalarn ödeyen dier aboneleri de korumak adna radikal kararlar ald. Enerji irketi, borcunu ödemeyen tarmsal sulama abonelerinin elektriini kesme karar alrken, bu durumdan etkilenmesi muhtemel dier abonelerin madur olmamalar için de jeneratör destei verecek.

BORçLAR KORONAVRÜS ÖNCESNE ATT

Mardinli tarmsal sulama abonelerinin uzun yllardr biriken ödenmemi elektrik borcu, güncel rakamlarla 1 milyar 342 milyon liraya ulat. Dicle Elektrik hizmetin salkl biçimde sürdürülebilmesi için borçlu 6.173 tarmsal sulama abonesinden ödemelerini yapmalarn istedi. Daha önce de birçok kez yaplan borç ödeme çars, tüm iyi niyetli giriim, uzlama teklifi ve indirimlere ramen bugüne kadar gerçeklemedi. Dahas, baz tarmsal sulama aboneleri, yllarn borcunu sanki koronavirüs dönemine aitmi gibi yanstarak Dicle Elektriki karalamaya çalt.

BORCU OLANIN ELEKTR KESLECEK

Dicle Elektrikten konuyla ilgili yaplan açklamada, öyle denildi: Daha önce de birçok kez bu konuyu gündeme getirerek tarmsal sulama abonelerimizin geçmie ait elektrik borçlarn ödemeleri çarsnda bulunduk. Ancak bu çarlarmz, büyük bir kesim tarafndan görmezden gelindi. irket olarak buna ramen iyi niyetimizi koruyarak kapsaml bir kesme ilemi gerçekletirmedik. irketimiz, bundan sonra borcunu ödemeyen ve iyi niyetimizi istismar eden tarmsal sulama abonelerimizin enerjisini kesme karar almtr. Borçlarn yeniden yaplandrmak için bize bavuran ve ödeme takviminde mutabk kaldmz abonelerimiz, imdilik kapsam dnda tutulacaktr. Yaanan bu durumdan borcu bulunmayan dier tarmsal sulama abonelerimizin olumsuz yönde etkilenmesine asla müsaade etmeyeceimizi belirtmek isteriz. Kesme ilemleri srasnda bu durumdan etkilenebilecek olan ve borcu bulunmayan abonelerimize, giderleri tarafmzdan karlanmak üzere jeneratör desteinde bulunulacaktr.

Ana Sayfaya Git