Görüş Bildir

Çiftçinin elektriği kesildi

Tarımsal elektrik borcu 1.3 milyar lirayı aşınca enerji kesildi.

Çiftçinin elektriği kesildi

Dicle Elektrik, Mardin'de tarımsal sulama abonelerinin biriken borçları 1.3 milyar lirayı aşınca, üreticilerin elektriklerini kesti. Dicle Elektrik, tarımsal sulama abonelerinin ödenmemiş elektrik borcunun 1.3 milyar lirayı geçtiğini ve bu nedenle elektrik dağıtım hizmetinin sürdürülemez noktaya geldiğini açıkladı. Dicle Elektirk, uzun zamandır bütün uyarılara rağmen borçlarını özemeyen ve bugün koronavirüs salgınını bahane eden üreticilerin elektirklerini kesti.

Mardin’de tarımsal faaliyetlerde bulunan 6.173 abonenin uzun süreden bu yana ödenmeyen elektrik borcu 1 milyar 342 milyon liraya ulaştı. Aralarında Mardin’in de bulunduğu Güneydoğu’nun 6 iline dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, yıllardır ödenmeyen ve hizmeti sürdürülemez duruma getirmeye başlayan söz konusu borçların ödenmesini sağlamak, bu arada faturalarını ödeyen diğer aboneleri de korumak adına radikal kararlar aldı. Enerji şirketi, borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesme kararı alırken, bu durumdan etkilenmesi muhtemel diğer abonelerin mağdur olmamaları için de jeneratör desteği verecek.

BORÇLAR KORONAVİRÜS ÖNCESİNE AİTTİ

Mardinli tarımsal sulama abonelerinin uzun yıllardır biriken ödenmemiş elektrik borcu, güncel rakamlarla 1 milyar 342 milyon liraya ulaştı. Dicle Elektrik hizmetin sağlıklı biçimde sürdürülebilmesi için borçlu 6.173 tarımsal sulama abonesinden ödemelerini yapmalarını istedi. Daha önce de birçok kez yapılan borç ödeme çağrısı, tüm iyi niyetli girişim, uzlaşma teklifi ve indirimlere rağmen bugüne kadar gerçekleşmedi. Dahası, bazı tarımsal sulama aboneleri, yılların borcunu sanki koronavirüs dönemine aitmiş gibi yansıtarak Dicle Elektrik'i karalamaya çalıştı.

BORCU OLANIN ELEKTRİĞİ KESİLECEK

Dicle Elektrik’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Daha önce de birçok kez bu konuyu gündeme getirerek tarımsal sulama abonelerimizin geçmişe ait elektrik borçlarını ödemeleri çağrısında bulunduk. Ancak bu çağrılarımız, büyük bir kesim tarafından görmezden gelindi. Şirket olarak buna rağmen iyi niyetimizi koruyarak kapsamlı bir kesme işlemi gerçekleştirmedik. Şirketimiz, bundan sonra borcunu ödemeyen ve iyi niyetimizi istismar eden tarımsal sulama abonelerimizin enerjisini kesme kararı almıştır. Borçlarını yeniden yapılandırmak için bize başvuran ve ödeme takviminde mutabık kaldığımız abonelerimiz, şimdilik kapsam dışında tutulacaktır. Yaşanan bu durumdan borcu bulunmayan diğer tarımsal sulama abonelerimizin olumsuz yönde etkilenmesine asla müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Kesme işlemleri sırasında bu durumdan etkilenebilecek olan ve borcu bulunmayan abonelerimize, giderleri tarafımızdan karşılanmak üzere jeneratör desteğinde bulunulacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi