Çığ şehidi ikiye çıktı

Hakkari'deki çığda kayıp askerin cansız bedenine ulaşıldı; şehit sayısı 2 oldu

Haberler 29.12.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesinde önceki gün ç altnda kalan ve aranan Piyade Sözlemeli Er Ali Özdemirin (28) cansz bedenine ulald. ç altnda kalarak ehit olan askerlerin says 2ye yükseldi.

Hakkarinin emdinli ilçesine bal Mirgesav üs böglesinin kardan kapanan yolunu açmaya çalan askerlerin içerisinde bulunduu i makinesinin üzerine 26 Aralk günü saat 17.30 sralarnda ç dütü. hbar üzerine olay yerine bölgede bulunan hudut birlikleri, Hakkari JAK timi ve AFAD ekibi ulaarak, hemen arama kurtarma çalmalarna balad. Yaplan arama kurtarma çalmalarnda ç altnda ar yaral olarak kurtarlan stihkam Uzman çavu Mehmet Özbent (30), kaldrld Yüksekova Devlet Hastanesinde ehit oldu. ehit asker Özbentin cenazesi dün Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda yaplan törenin ardndan memleketi zmire uurlanrken, çda kayp olan dier askerin kurtarlmas için de arama çalmalar sürdü.

Bölgede dün akam saatlerine kadar arama yapan ekipler havann kararmasyla birlikte çalmalarna son verdi. Dünkü çalmalara arama kurtarma köpekleri de görev ald. Bugün ise sabah saatlerinden itibaren bölgede bulunan 60 kiilik arama kurtarma ekibi çalmalarna yeniden balad. Hakkari JAK, AFAD, hudut birliklerinden oluan ekipler, saat 09.30 sralarnda kayp

Piyade Sözlemeli Er Ali Özdemirin cansz bededine ulat. ehit askerin cenazesi, otopsi ilemleri için helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrld.

KAHRAMANMARAA EHT ATE DÜTÜ

Özdemirin (28) Kahramanmaran Göksun ilçesindeki ailesine, ac haber ulat. 4ü kz, 6 çocuklarnn en küçüü olan Ali Özdemirin ehadet haberini alan Bayram ve Kamer Özdemir çifti gözyalarna bouldu. Ailenin yaknlar ve komular, Türk bayraklar aslan ehit evine akn etti. Bekar olan Ali Özdemirin cenazesinin Hakkaride düzenlenecek törenin ardndan Kahramanmaraa gönderilecei belirtildi.

ÖZBENT ZMRDE TOPRAA VERLD

Öte yandan, ç dümesi sonucu ehit olan Uzman çavu Mehmet Özbentin (30) cenazesi, zmirin Torbal ilçesinde topraa verildi.

ehit Özbent için Ayranclar Mahallesindeki Yunus Emre Camisi önünde hazrlanan alanda, öle namaz sonras cenaze töreni düzenlendi. ehidin annesi Ayten Özbent, olunun Türk bayrana sarl tabutuna sarlarak gözya döktü, fotorafn öptü.

Tören boyunca zaman zaman olunun tabutunun yanna gelen anne, dier oullar Uur ve Ula Özbente sarld. Törene katlanlara sosyal mesafe uyars yapld, kolonya ikram edildi, maske datld.

Törenin yapld Bar Manço Caddesi üzerindeki evlerde yaayan Torballar da balkon ve pencerelere çkarak töreni izledi, ehit için edilen duaya elik etti.

Baba Mevlüt Özbent, olunun tabutunun konulduu cenaze aracnn ardndan el sallad.

Bekar olan ehit Mehmet Özbentin, göreve 2016 ylnda balad, 6 Ocakta da yeni yana girecei örenildi. ehidin cenazesi Ayranclar Mezarlnda defnedildi.

Ana Sayfaya Git