Çığ şehidi ikiye çıktı

Hakkari'deki çığda kayıp askerin cansız bedenine ulaşıldı; şehit sayısı 2 oldu

Çığ şehidi ikiye çıktı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün çığ altında kalan ve aranan Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in (28)  cansız bedenine ulaşıldı. Çığ altında kalarak şehit olan askerlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Mirgesav üs böglesinin kardan kapanan yolunu açmaya çalışan askerlerin içerisinde bulunduğu iş makinesinin üzerine 26 Aralık günü saat 17.30 sıralarında çığ düştü. İhbar üzerine olay yerine bölgede bulunan hudut birlikleri, Hakkari JAK timi ve AFAD ekibi ulaşarak, hemen arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında çığ altında ağır yaralı olarak kurtarılan İstihkam Uzman Çavuş Mehmet Özbent (30), kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Şehit asker Özbent'in cenazesi dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından memleketi İzmir'e uğurlanırken, çığda kayıp olan diğer askerin kurtarılması için de arama çalışmaları sürdü.

Bölgede dün akşam saatlerine kadar arama yapan ekipler havanın kararmasıyla birlikte çalışmalarına son verdi. Dünkü çalışmalara arama kurtarma köpekleri de görev aldı. Bugün ise sabah saatlerinden itibaren bölgede bulunan 60 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalarına yeniden  başladı. Hakkari JAK, AFAD, hudut birliklerinden oluşan ekipler, saat 09.30 sıralarında kayıp

Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in cansız bededine ulaştı. Şehit askerin cenazesi, otopsi işlemleri için helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Özdemir'in (28) Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki ailesine, acı haber ulaştı. 4'ü kız, 6 çocuklarının en küçüğü olan Ali Özdemir'in şehadet haberini alan Bayram ve Kamer Özdemir çifti gözyaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları ve komşuları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. Bekar olan Ali Özdemir'in cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Kahramanmaraş'a gönderileceği belirtildi.

ÖZBENT İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan, çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in (30) cenazesi, İzmir'in Torbalı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Özbent için Ayrancılar Mahallesi'ndeki Yunus Emre Camisi önünde hazırlanan alanda, öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Ayten Özbent, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü, fotoğrafını öptü.

Tören boyunca zaman zaman oğlunun tabutunun yanına gelen anne, diğer oğulları Uğur ve Ulaş Özbent'e sarıldı. Törene katılanlara sosyal mesafe uyarısı yapıldı, kolonya ikram edildi, maske dağıtıldı.

Törenin yapıldığı Barış Manço Caddesi üzerindeki evlerde yaşayan Torbalılar da balkon ve pencerelere çıkarak töreni izledi, şehit için edilen duaya eşlik etti.

Baba Mevlüt Özbent, oğlunun tabutunun konulduğu cenaze aracının ardından el salladı.

Bekar olan şehit Mehmet Özbent'in, göreve 2016 yılında başladığı, 6 Ocak'ta da yeni yaşına gireceği öğrenildi. Şehidin cenazesi Ayrancılar Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz