Çığlıkları; EBA’ya bağlanamıyoruz

Ergani'de internet erişimi sağlanamadığı için öğrenciler EBA sistemine bağlanamadığından, eğitim alamıyorlar. Veliler ve öğrenciler, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Haberler 04.01.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçe merkezine 20 kilometre uzaklkta bulunan 600 nüfuslu Armutova köyünde(mahallesi) internete eriim salanmad için, köyde yaayan ilk, orta ve lisede eitim gören 150 örenci, uzaktan eitim sistemi EBAya balanmadklarndan dolay, büyük maduriyetler yayorlar. Örenciler, köyün camisi önünde toplanarak, buradan EBAya girmeye çalrken yaanan maduriyetin giderilmesini istediler.

KÖYÜMÜZE EBEKE STYORUZ

Armutova Köy(mahallesi) muhtar Samet çen, Köyümüzde internet olmad için örencilerimiz uzaktan eitimi göremiyorlar. Köyümüzde telefon çektii yere gelip yaknlarmzla iletiim kuruyoruz. çocuklarda derslerini yapmak için gece caminin önüne gelerek EBAya balanyorlar. Bu örencilerimizin sorunlarn giderilmesini istiyoruz. Ayrca uzakta olan ailelerimiz, askerlerimiz vardr bunlarla iletiim kuramyoruz. Gece bir hastamz olduunda bize kimse ulaamyor. Biz köyümüze ebeke istiyoruz. Örencilerimiz, ailelerimiz için devletimizden yardm istiyoruz dedi.

çOCUKLARIMIZ UZAKTAN ETME GREMYORLAR

Örenci velisi Mehmet Faik Gün, ebeke çekmedii için hem çocuklarmz madur hem de biz maduruz. çocuklarmz uzaktan eitime giremiyorlar, derslerinde bir fayda göremedikleri söyledi. Koruyucu ba Mehmet Faik Gün, lçe karakolla ibirliimiz olduu için Merkez karakolu bizlere ulaamyor. Telefon ebekesinde sknt olduu için baz skntlar yayoruz. Tek istediimiz bu skntnn giderilmesidir diye konutu.

NTERNET OLMADII çN SINAVLARA GREMYORUM

Üniversite örencisi Suat Yiit ise internet olmad için üniversitedeki snavlarna giremediini ifade ederek, Üniversitesi örenciyim. Snavlarm internet üzerinden balad. nternet olmad için snavlara giremiyorum. Bu yüzden bir sknt yayorum. Derslerimden verim alamyorum dedi.

Ana Sayfaya Git