Cinayetlerde güvenlik ihmali!

İkisi kendi gibi korucu olan 5 oğluyla, imam nikâhlı eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir’i öldüren Mahmut Karaaslan ve çocuklarının yargılandığı davada, jandarmanın olaya geç müdahale ettiği öne sürüldü.

Haberler 26.06.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesi Katl Mahallesinde, ikisi kendi gibi korucu olan 5 oluyla, imam nikhl ei Hamdiye k ve olu Kadiri öldüren korucu Mahmut Karaaslan ve oullarnn yargland 7 sankl davann ilk durumas görüldü.

Bismilde 18 Temmuz 2020de çkan kavgada köy korucusu Mahmut Karaaslan ve oullar Serdar, Sidar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaslann Hamdiye k ve Kadri Karaaslan öldürmek, Murat Karaaslan, Mehmet Karaaslan ve Bahar Karaaslan yaralamaktan ayr ayr kasten öldürmeden müebbet, altsoya kar kasten öldürmeden arlatrlm müebbet, altsoya kar kasten yaralamaya teebbüsten 13 ile 20 yl aras deien hapis cezasyla yargland davann 2nci durumas, Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durumaya tutuklu sanklar korucu Mahmut, çocuklar Serdar, Sidar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaslan ile katledilen Hamdiye kn tutuksuz yarglanan oullar Mahmet ve Murat Karaarslan ile avukatlar ve tanklar hazr bulundu.

JANDARMANIN GEç MÜDAHALE ETT DDASI

Durumada ilk olarak kimlik tespiti yaplrken ardndan Bismil Jandarma Karakolunda olay günü yaananlara müdahale eden karakol komutan ve ekipteki iki jandarma tank olarak dinlendi. Tanklar olay yerine zamannda intikal ettiklerini ve herhangi bir gecikmenin yaanmadn söyledi. Bunun üzerine sank avukatlar jandarmann olay günü geç hareket etmesinden kaynakl ölümlerin yaandn söyledi.

YARGILAMAYI ENGELLYORSUNUZ

Tana sorular soran sank avukatlarna mahkeme bakan, Burada tan sorguya çekiyor gibi soru soruyorsunuz. Varsa bir sorun tank hakknda suç duyurusunda bulunursunuz demesi avukatlarn tepkisini çekti. Avukatlar, Sorularmz sormadan tank hakknda nasl suç duyurusunda bulunacaz. Böyle yaparak hem soru sormamz hem de yarglamay engelliyorsunuz dedi.

PLANLI BR KATLAMDIR

Davada müteki sank olan öldürülen Hamdiye kn oullar Murat ve Mehmet Karaaslan ile gelini Bahar Karaaslan olayn planl bir katliam olduunu ve her eyin ortada olduunu kaydetti.

MAHKEME ERTELEND

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususlarn giderilmesi, sanklarn kuvvetli suç üphesinin bulunmasndan kaynakl tutukluluk hallerinin devamna karar vererek durumay 22 Ekime erteledi.

Ana Sayfaya Git