Cinayetlerde güvenlik ihmali!

İkisi kendi gibi korucu olan 5 oğluyla, imam nikâhlı eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir’i öldüren Mahmut Karaaslan ve çocuklarının yargılandığı davada, jandarmanın olaya geç müdahale ettiği öne sürüldü.

Cinayetlerde güvenlik ihmali!

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Kağıtlı Mahallesi’nde, ikisi kendi gibi korucu olan 5 oğluyla, imam nikâhlı eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir’i öldüren korucu Mahmut Karaaslan ve oğullarının yargılandığı 7 sanıklı davanın ilk duruşması görüldü.

Bismil'de 18 Temmuz 2020'de çıkan kavgada köy korucusu Mahmut Karaaslan ve oğulları Serdar, Sidar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaslan'ın Hamdiye Şık ve Kadri Karaaslan'ı öldürmek, Murat Karaaslan, Mehmet Karaaslan ve Bahar Karaaslan'ı yaralamaktan ayrı ayrı "kasten öldürmeden" müebbet, "altsoya karşı kasten öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet", "altsoya karşı kasten yaralamaya teşebbüsten" 13 ile 20 yıl arası değişen hapis cezasıyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması, Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar korucu Mahmut, çocukları Serdar, Sidar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaslan ile katledilen Hamdiye Şık'ın tutuksuz yargılanan oğulları Mahmet ve Murat Karaarslan ile avukatları ve tanıklar hazır bulundu.

JANDARMANIN GEÇ MÜDAHALE ETTİĞİ İDDİASI

Duruşmada ilk olarak kimlik tespiti yapılırken ardından Bismil Jandarma Karakolu'nda olay günü yaşananlara müdahale eden karakol komutanı ve ekipteki iki jandarma tanık olarak dinlendi. Tanıklar olay yerine zamanında intikal ettiklerini ve herhangi bir gecikmenin yaşanmadığını söyledi. Bunun üzerine sanık avukatları jandarmanın olay günü geç hareket etmesinden kaynaklı ölümlerin yaşandığını söyledi. 

'YARGILAMAYI ENGELLİYORSUNUZ'

Tanığa sorular soran sanık avukatlarına mahkeme başkanı, "Burada tanığı sorguya çekiyor gibi soru soruyorsunuz. Varsa bir sorun tanık hakkında suç duyurusunda bulunursunuz" demesi avukatların tepkisini çekti. Avukatlar, "Sorularımızı sormadan tanık hakkında nasıl suç duyurusunda bulunacağız. Böyle yaparak hem soru sormamızı hem de yargılamayı engelliyorsunuz" dedi.

'PLANLI BİR KATLİAMDIR'

Davada müşteki sanık olan öldürülen Hamdiye Şık'ın oğulları Murat ve Mehmet Karaaslan ile gelini Bahar Karaaslan olayın planlı bir katliam olduğunu ve her şeyin ortada olduğunu kaydetti.

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesi, sanıkların kuvvetli suç şüphesinin bulunmasından kaynaklı tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler