Cizre'de polis tarafından vurulan Nihat Kazanhan davası için kalem kırıldı

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın başından vurularak öldürülmesine mahal veren Özel harekat Polisi hakkında karar çıktı.

Haberler 11.11.2016 - 17:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz Ocak ay içerisinde arkadalar oyun oynarken Cizrede vurulan 12 yandaki Nihat Kazanhann ölümüne sebbiyet veren Özel harekat Polisinin akbeti belli oldu. Polise 13 yl 4 ay hapis cezas verildi.

IRNAKn Cizre lçesinde geçen yl Ocak aynda 12 yandaki Nihat Kazanhann ölümüyle ilgili 1i tutuklu 5 polisin yargland davada bugün karar çkt. Cizre 1inci Ar Ceza Mahkemesi, tutuklu yarglanan özel harekat polisi N.G.ye 13 yl 4 ay hapis cezas verdi. Mahkeme, tutuksuz yarglanan 3 polise suçu bildirmeme nedeniyle 5er ay hapis cezas verirken, 1 polis ise beraat etti.

ARKADALARIYLA OYUN OYNARKEN BAINDAN VURULDU

Cizrede geçen 14 Ocak 2015 tarihinde Nihat Kazanhann arkadalaryla oynarken bandan vurularak ölümüyle ilgili olarak tutuklanan özel harekat polisi Mehmet N.G. ile tutuksuz sanklar komiser yardmcs U.. ve özel harekat polisleri H.V., O.ç. ve G.T.nin yarglanmasna Cizre 1inci Ar Ceza Mahkemesinde bugün devam edildi.

DYARBAKIR BARO BAKANINDAN MAHKEMEYE: SZDEN TARH BR KARAR BEKLYORUZ

rnak, Diyarbakr, Ankara, Manisa ve stanbul Barolarnn katlm ile gerçekletirilen durumada söz alan Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen, kamu görevlilerinin her suçu ileyebilecei algsnn yklmas gerektiine belirterek, mahkemeye Sizden tarihi bir karar bekliyoruz dedi.

rnak Baro Bakan Nuirevan Elci ise, Nihat Kazanhann vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten ilendiini gösterdiini söyledi. stanbul Barosunu temsilen konuan Ayenur Demirkale de, Devletin yaam hakkn koruma yükümlülüü var, soruturma eksik yaplmtr diye konutu.

ÖZEL HAREKAT POLSNE 13 YIL 4 AY HAPS

Cizre 1inci Ar Ceza Mahkemesi verilen aradan sonra kararn açklad. Mahkeme, Nihat Kazanhann ölümüne neden olan ve tutuklu yarglanan özel harekat polisi N.G.ye, Haksz tahrik altnda olas kast ile suçu iledii gerekçesiyle 13 yl 4 ay, 3 polise ise suçu bildirmeme suçundan 5er ay hapis cezas verdi.

Tutuksuz yarglanan bir polis ise beraat etti.

Ana Sayfaya Git