Çocukların özgürlükleri

Diyarbakır'da 14 yaş ve altı çocuklar sokağa çıkmanın keyfini yaşadı

Haberler 14.05.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda korona virüs tedbirleri kapsamnda sokaa çkma kstlamas getirilen 65 ya üstü ve kronik rahatszl bulunanlar ile 20 ya alt vatandalardan 0-14 ya alt çocuklar, haftalar sonra aileleriyle dar çkp parklarda oyun oynad. Havann yazdan bir gün olmas nedeniyle çocuklar, uzun bir aradan sonra çktklar parklarda güzel havada doyasya elendi.

GÜNLER SONRA SOKAKTALAR

Bilim Kurulu karar ve çileri Bakanlnn yaymlad genelge ile korona virüs salgnyla mücadele kapsamnda 65 ya üstü ve kronik rahatszl bulunanlar ile 20 ya alt vatandalara sokaa çkma kstlamas getirildi. Yine çileri Bakanlnn yaymlad yeni genelge ile bugün itibariyle 0-14 ya aras çocuklar için saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasnda, yürüme mesafeli kuralyla dar çkmalarna izin verildi. Diyarbakrda çocuklar haftalar sonra aileleriyle birlikte dar çkp, parklara akn etti. Yürüyü yapan çocuklar, parklarda oyun oynayarak güneli havann tadn çkard.

PARKLARDA HAREKETLLK

çocuklarn parka götüren Asiye Terim, kararn çok iyi olduunu, çocuklarn durumdan çok etkilendiini söyledi. Terim, Bugünü iple çekiyorduk aslnda. Sabahtan beri sokaa çkacamz saati bekliyorduk. imdi çktk, çocuklara baya iyi geldi. Bize de iyi geldi, onlara da iyi geldi. Bizde nefes aldk en azndan. Televizyon banda, tablet banda gerçekten çok üzücü bir süreçti. çok özlemitik. Her gün çkyorduk, parktaydk. Dolanyorduk, nefes alyorduk. Uzaktan bakyorduk gerçekten çok hüzünlü geliyordu ama bu çok iyi oldu dedi.

Ailesiyle parka gelen çocuklardan Mahmut Terim ise gevetmenin kendilerine iyi geldiini söyledi. Evde çok skldn aktaran Terim, Televizyondan baka bir ey yok. Artk evden bunalmtk. Bu uygulamann gelmesi çok güzel oldu. Arkadam bana yazd Ant Parkta bulualm dedi, biz de buraya geldik diye konutu.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Tema Parka annesiyle gelen 11 yandaki Melis Lavin Güçlü, uzun süre evde kaldklar için çok skldn belirtti. Sokaa çkma serbestlii karar ile parka kotuklarn anlatan Güçlü, Canmz çok sklmt. Darya çknca bayram havas gibi oldu. dedi.

Salk çalan olan anne Aybil Güçlü de uzun aradan sonra çocuklarnn temiz hava ve parkla bulumalarndan mutluluk duyduunu söyledi.

çocuklar, 4 saat dar çkacaklar diye akamdan kyafetlerini hazrlad. Darda ne yapabileceklerimizi, maskeyi nasl takacaklarn konutuk. diyen Güçlü, herkesin salk ve hijyen kurallarna uygun hareket etmesi gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git