Çukurca'nın 'huzuru' objektiflere yansıdı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" için ilçeye gelen 320 fotoğrafçı, huzur ortamının sağlandığı bölgede doğal güzellikleri fotoğrafladı.

Haberler 07.05.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin çukurca ilçesinde bu yl ikincisi düzenlenen Foto Safari ve Doa Sporlar Festivali için ilçeye gelen 320 fotorafç, salanan huzur ortamnda doal güzellikleri ve kültürel deerleri çektikleri fotoraflarla ölümsüzletirdi.

çileri Bakanlnn himayesinde, Hakkari Valilii, Kaymakamlk, Belediye ve Dou Anadolu Kalknma Ajansnn (DAKA) desteiyle düzenlenen festival büyük ilgi gördü.

Yamaç paraütü, da trman, off-road, ziblen, bisiklet, rafting, paintball, trekking, Türkiye Paintball ampiyonas 1. Ayak Müsabakas ve birçok etkinliin düzenlendii festivale 320 fotoraf tutkunu katld.

Yurt içi ve dndan gelen fotorafçlar, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sonucu huzur ve güven ortamnn saland kentte doal güzellikler ve kültürel deerleri fotoraflad.

Terörden temizlenen dalarda Alpler ve Himalayalar aratmayan güzelliklerin fotoraflarn çeken fotoraf tutkunlar, Zap Suyu kenarnda yaplan etkinlikleri de takip etmenin heyecann yaad.

Dört gün süren festivalde vatandalarn evlerinde arlad fotoraf tutkunlar, çektikleri fotoraflarla da ilçenin tantmna önemli katk salad.

Etkinlikler bölgenin gelitirilmesi açsndan çok sevindirici

Kaymakam Temel Ayca, terör ve terörizmle mücadelede önemli mesafe katettiklerini belirtti.

ki yl içerisinde bölgede huzur ve güven ortamnn tesis edildiini anlatan Ayca, unlar söyledi:

Güvenlik güçlerimiz sayesinde ortam bu tür etkinlikleri yapmaya uygun hale geldi. Güvenlik güçlerimiz kahramanca mücadele etti ve bölgemizi terörden temizledi. Bir zamanlar ad terörle anlan çukurcada bunlar yapabiliyorsak aslnda geldiimiz noktay çok güzel özetliyor. Bu etkinlikler bölgenin gelitirilmesi açsndan çok sevindirici.

nsanlarn misafirperverliine hayran kaldm

Hataydan katlan fotoraf tutkunu Mehmet Arslan da ön yarglarla geldii ilçede insanlarn misafirperverliine, scaklna ve doal güzelliklere hayran kaldn söyledi.

Güzel bir güven ortam var

Zonguldaktan gelen fotorafç Halil brahim Almeral da çukurcann huzur ortamnda güzel fotoraflar çektiklerini belirtti.

Düzenlenen festivalin çukurcaya yönelik alglar deitirdiini anlatan Almeral, çukurcada böyle bir etkinliin olduunu duyduumuzda ilk bata gelmekte tedirginlik yaadk. Ama 4-5 gündür buradayz ve çok güzel bir güven ortam var. Burada bizi evlerinde misafir ettiler. Güzel dostluklar, arkadalklar kurduk. Herkes gönül rahatlyla ile çukurcaya gelebilir. dedi.

Ana Sayfaya Git