Cumhuriyet 97 yaşında

Diyarbakır merkez ve Ergani ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Haberler 29.10.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluunun 97nci yl dönümü kutlamalar, Atatürk Antna çelenk sunumuyla balad.

Ant Parktaki törene; Vali Münir Karalolu, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, resmi kurum temsilcileri ile askeri yetkililer katld.

SOSYAL MESAFE

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda protokolün yerini ald törende 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu. Ardndan, Valilik, Kolordu Komutanl ve Büyükehir Belediyesinin çelenkleri Atatürk Antna brakld.

ERGANDEK TÖREN

Ergani ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram dolaysyla tören yapld.

Hükümet Kona önünde Kovid-19 tedbirleri kapsamnda gerçekletirilen törende, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Yüzba Nuri Umut Aydn tarafndan Atatürk Antna çelenk sunuldu.

Daha sonra bata Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ehitler için bir dakikalk sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Törene, Ergani Cumhuriyet Basavcs Yasin Alpdündar, lçe Jandarma Komutan Binba Murat Uzunbayr, lçe Emniyet Müdürü Mustafa lek, lçe Milli Eitim Müdürü Demir Ernez, kamu kurum ve kurulular ile siyasi partiler ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git