Cumhuriyet 97 yaşında

Diyarbakır merkez ve Ergani ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Cumhuriyet 97 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Anıt Park'taki törene; Vali Münir Karaloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, resmi kurum temsilcileri ile askeri yetkililer katıldı.

SOSYAL MESAFE

Koronavirüs tedbirleri kapsamında protokolün yerini aldığı törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Valilik, Kolordu Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

ERGANİ'DEKİ TÖREN

Ergani ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Hükümet Konağı önünde Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen törende, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nuri Umut Aydın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 Törene, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Uzunbayır, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir Ernez, kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz