Danıştay, 10 Ekim Katliamı'nda devlette kusur bulmadı

Ankara Garı Katliamı'nda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel ve babası İbrahim Atılgan için mahkemenin ödenmesine hükmettiği 1 milyon TL’lik tazminat kararını bozan Danıştay, “devletin kusurlu olmadığını” savunarak, tazminatı 30 bin liraya düşürdü.

Haberler 02.09.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DAin 10 Ekin 2015 tarihinde Ankara Garnda gerçekletirdii saldrda hayatn kaybeden 103 kii arasnda bulunan 9 yandaki Veysel ve babas brahim Atlan için 1 milyon liralk tazminat ödenmesine ilikin mahkeme karar, Dantaydan döndü.

Hürriyetten Mesut Hasan Bellinin haberine göre, katliamdan sonra Veyselin annesi Nezihe Atlan ve 3 kz kardei hizmet kusuru bulunduu iddiasyla avukatlar Mehtap Sakinci araclyla çileri Bakanl ve Ankara Valilii aleyhine tazminat talebiyle Ankara 12. dare Mahkemesine dava açt.

HZMET KUSURU

dare mahkemesi, elinde yakn tarihli istihbari bilgi bulunan idarenin, bu bilginin ilgili birimlere iletilmesi, güvenlik tedbirlerinin alnmas noktasnda hizmet kusuru bulunduu tespiti yaparak, aileye toplamda 394 bin TL maddi, 700 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Kararn istinaf incelemesini yapan Ankara Bölge dare Mahkemesi 10. dare Dava Dairesi 394 bin TL maddi tazminat miktarn onad. Fakat manevi tazminat miktar toplam 180 bin TLye düürüldü.

Temyiz incelemesini yapan Dantay 10. Dairesi Veysel yönünden anne Nezihe Atlana 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Daire, aileye ödenecek maddi tazminat bozarken manevi tazminat ise yeniden hesaplanmas için bozuldu. Kararda, idarenin hizmet kusurundan söz edilemeyecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git