Darbe üstüne darbe indirildi

Diyarbakır merkezli 4 ilde "Narko-Terör-Finans-3" operasyonu başlatıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 71 şüpheliye yönelik operasyonda 1210 personel görev alıyor

Haberler 09.10.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün pe pee, uyuturucuya yönelik gerçekletirilen ok operasyonlarla yüzlerce kilo eroin, esrar ele geçirildi. Diyarbakr merkezli 4 ilde jandarmann düzenledii uyuturucu operasyonunda 31 kii gözaltna alnd. Narko- Terör Finans-3 ad verilen operasyon kapsamnda 40 kiinin de arand bildirildi. Narko-Terör Finans-3 operasyonu bin 210 askeri personelin katlmyla icra ediliyor. Van ve Gaziantepte ise çileri Bakan Süleyman Soylunun açklamalarna göre, 199 kilo eroin ele geçirildi.

NARKO-TERÖR FNANS-3

l Jandarma Komutanl ekipleri, terörün finans kayna olarak deerlendirilen uyuturucuya ve satclarna yönelik Narko- Terör Finans-3 operasyonu düzenledi. Diyarbakr merkezli, stanbul, Bursa ve Adanada sabahn erken saatlerinde 105 adrese e zamanl baskn operasyonu gerçekletirdi. Basknlarda gözalt karar olan 71 üpheliden 31i yakaland. Operasyonda 500 kilo toz esrar, 13 bin kök keneviri, ruhsatsz 2 tabanca, ve bir av tüfei ele geçirildi. 40 üphelinin de arand belirtildi.

64 TM OPERASYON YAPIYOR

kinci operasyon, Diyarbakrn Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri krsal alanna yapld. Uyuturucu madde imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle PKK/KCK terör örgütüne finans salayan üphelilere yönelikte sabah saatlerinde operasyon balad. Operasyona Jandarma Özel Harekt, Jandarma Komando ve Jandarma Narkotikten oluan 64 tim, 1210 personel katld. Helikopterlerle birçok noktaya havadan indirilen ekipler, arazi taramas yapt. Örgütün olas maynl tuzaklarna kar da güvenlik güçleri araziyi detektörlerle tarad.

VANda 122 KLO ERON

Öte yandan, Eroin operasyonlaryla ilgili olarak, çileri Bakan Süleyman Soylu ilk sosyal medya paylamn, Van ve Hakkari için yapt. Soylu, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Hakkari ve Van l Emniyet Müdürlüü ekiplerimizin takibiyle 405 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. 2 üpheli gözaltnda. Kahraman emniyet tekilatmz tebrik ediyorum. ifadelerini kulland. Hakkari Valiliinden yaplan açklamaya göre, l Emniyet Müdürlüü ile Van Emniyet Müdürlüü uyuturucu veya uyarc madde imal ve ticareti suçunu önlemeye yönelik ortak çalma yürüttü. Bu kapsamda dün yürütülen çalma kapsamnda tespit edilen bir araç tarafndan uyuturucu sevkiyat yaplacann anlalmas üzerine yaplan takipte söz konusu araca bir ikametten yükleme yapld belirlendi. Araç ve ikamette yaplan aramada 405 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. ki üphelinin gözaltna alnd olayla ilgili soruturma sürüyor.

GAZANTEPTE 87 KLO ERON

Akam saatlerinde Soylu eroin operasyonuyla ilgili ikinci paylamn Gazianteple ilgili yapt. Soylu, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Gaziantep l Emniyet Müdürlüü ekiplerinin takip ve operasyonu sonucu 87 kilogram eroin ile 30 kilogram afyon sakz ele geçirildiini, bir üphelinin gözaltna alndn bildirdi. Soylu, Kahraman polislerimizi ve Gaziantep l Emniyet Müdürlüümüzü tebrik ediyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git