Darbe üstüne darbe indirildi

Diyarbakır merkezli 4 ilde "Narko-Terör-Finans-3" operasyonu başlatıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 71 şüpheliye yönelik operasyonda 1210 personel görev alıyor

Darbe üstüne darbe indirildi

Dün peş peşe, uyuşturucuya yönelik gerçekleştirilen şok operasyonlarla yüzlerce kilo eroin, esrar ele geçirildi. Diyarbakır merkezli 4 ilde jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı. ‘Narko- Terör Finans-3’ adı verilen operasyon kapsamında 40 kişinin de arandığı bildirildi. Narko-Terör Finans-3 operasyonu bin 210 askeri personelin katılımıyla icra ediliyor. Van ve Gaziantep'te ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre, 199 kilo eroin ele geçirildi.

NARKO-TERÖR FİNANS-3

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terörün finans kaynağı olarak değerlendirilen uyuşturucuya ve satıcılarına yönelik ‘Narko- Terör Finans-3’ operasyonu düzenledi. Diyarbakır merkezli, İstanbul, Bursa ve Adana’da sabahın erken saatlerinde 105 adrese eş zamanlı baskın operasyonu gerçekleştirdi. Baskınlarda gözaltı kararı olan 71 şüpheliden 31’i yakalandı. Operasyonda 500 kilo toz esrar, 13 bin kök keneviri, ruhsatsız 2 tabanca, ve bir av tüfeği ele geçirildi. 40 şüphelinin de arandığı belirtildi.

64 TİM OPERASYON YAPIYOR

İkinci operasyon, Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsal alanına yapıldı. Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle PKK/KCK terör örgütüne finans sağlayan şüphelilere yönelikte sabah saatlerinde operasyon başladı. Operasyona Jandarma Özel Harekât, Jandarma Komando ve Jandarma Narkotik’ten oluşan 64 tim, 1210 personel katıldı. Helikopterlerle birçok noktaya havadan indirilen ekipler, arazi taraması yaptı. Örgütün olası mayınlı tuzaklarına karşı da güvenlik güçleri araziyi detektörlerle taradı.

VAN'da 122 KİLO EROİN

Öte yandan, Eroin operasyonlarıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk sosyal medya paylaşımını, Van ve Hakkari için yaptı. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakkari ve Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin takibiyle 405 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltında. Kahraman emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile Van Emniyet Müdürlüğü "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçunu önlemeye yönelik ortak çalışma yürüttü. Bu kapsamda dün yürütülen çalışma kapsamında tespit edilen bir araç tarafından uyuşturucu sevkiyatı yapılacağının anlaşılması üzerine yapılan takipte söz konusu araca bir ikametten yükleme yapıldığı belirlendi. Araç ve ikamette yapılan aramada 405 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. İki şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GAZİANTEPTE 87 KİLO EROİN

Akşam saatlerinde Soylu eroin operasyonuyla ilgili ikinci paylaşımını Gazianteple ilgili yaptı. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takip ve operasyonu sonucu 87 kilogram eroin ile 30 kilogram afyon sakızı ele geçirildiğini, bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Soylu, "Kahraman polislerimizi ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz