DEDAŞ müdürleri hakkında 100 yıla kadar hapis cezası istendi

Mardin’in Derik, Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde “çiftçilerin elektrik borçları” gerekçesiyle yüzlerce köyde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından 14 Mayıs gününden itibaren elektrik kesintilerine gidilmişti.

Haberler 24.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

25 Temmuza kadar devam eden elektrik kesintileri nedeniyle Mardin Büyükehir Belediyesine bal Mardin Su ve Kanalizasyon daresine (MARSU) ait su pompalar da çalmaynca yüzlerce köy hem elektriksiz hem susuz kalmt.

DDANAME HAZIRLANDI

Mezopotamya Ajansndan Ahmet Kanbaln haberine göre; Kzltepeki köylülerin ikayeti üzerine balatlan soruturma kapsamnda Kzltepe Cumhuriyet Savcl, u an Mardin Büyükehir Belediyesine ilikin yolsuzluk soruturmasndan tutuklu bulunan DEDA l Müdürü Mehmet Bulut ile tutuksuz Kenan Polat hakknda iddianame hazrland.

40 YILDAN 100 YILA KADAR HAPS TALEB

Kzltepe 2nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilen iddianame, Kamu hizmetlerinden yararlanma hakknn hukuka aykr davranla engellenmesi suçlamasyla düzenlendi. lgili sevk maddeleri kapsamnda Bulut ve Polatn ayr ayr üzerlerine atlan suçtan 20er defa cezalandrlmalar ve toplam 40 yldan 100 yla kadar hapis talebiyle yarglamalar istendi.

ddianamede, DEDAn elektrik datmn tesis etmesi nedeniyle kamu hizmeti sunduundan mutlak bir sözleme serbestisine sahip olmad belirtildi. ddianamede, Bulut ve Polatn ifadelerine de yer verilirken, iki ismin ifadelerinde elektrik kesintisini ana hattan tümden yaptklarn, köylülere herhangi bir tebli yapmadklarn ve elektrik kesintisi ile birlikte susuzluun yaanacan bilmelerine ramen kesinti yaptklarn söyledikleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git