Görüş Bildir

DEDAŞ müdürleri hakkında 100 yıla kadar hapis cezası istendi

Mardin’in Derik, Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde “çiftçilerin elektrik borçları” gerekçesiyle yüzlerce köyde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından 14 Mayıs gününden itibaren elektrik kesintilerine gidilmişti.

DEDAŞ müdürleri hakkında 100 yıla kadar hapis cezası istendi

25 Temmuz’a kadar devam eden elektrik kesintileri nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (MARSU) ait su pompaları da çalışmayınca yüzlerce köy hem elektriksiz hem susuz kalmıştı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre;  Kızıltepeki köylülerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı, şu an Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin yolsuzluk soruşturmasından tutuklu bulunan DEDAŞ İl Müdürü Mehmet Bulut ile tutuksuz Kenan Polat hakkında iddianame hazırlandı.

40 YILDAN 100 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Kızıltepe 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, “Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının hukuka aykırı davranışla engellenmesi” suçlamasıyla düzenlendi. İlgili sevk maddeleri kapsamında Bulut ve Polat’ın ayrı ayrı üzerlerine atılan suçtan 20’şer defa cezalandırılmaları ve toplam 40 yıldan 100 yıla kadar hapis talebiyle yargılamaları istendi.

İddianamede, DEDAŞ’ın elektrik dağıtımını tesis etmesi nedeniyle kamu hizmeti sunduğundan mutlak bir sözleşme serbestisine sahip olmadığı belirtildi. İddianamede, Bulut ve Polat’ın ifadelerine de yer verilirken, iki ismin ifadelerinde elektrik kesintisini ana hattan tümden yaptıklarını, köylülere herhangi bir tebliğ yapmadıklarını ve elektrik kesintisi ile birlikte susuzluğun yaşanacağını bilmelerine rağmen kesinti yaptıklarını söyledikleri belirtildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi