Değerler yitirilince aileler de dağılıyor

Madiyat odaklı yaşam kültürü, insanı ve ahlaki değerleri erozyona uğratı, ağır faturası ailelerin bölünmüşlüğü ve cinayetlerle sonuçlanan şiddet oldu.

Haberler 26.10.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maneviyat yok eden, batla endeksli maddiyati öne çkaran yaam kültürü, insan ve ahlaki deerleri hzla erozyona uratyor. Ailelerdeki bölünmülüü körükleten ve adna özgür yaam denilen anlaylar, önü alnamaz boyutlara ulanca, iddet, yaralama ve cinayetler kaçnlmaz hal ald.

Son yllarda yaanan ve ölüm, cinayet ile intiharlarla son bulan aile içi iddet olaylarnn temelinde, inanç, sevgi ve deerlerin yoksunluu yer alrken, gençlerin ise batya endeksli yaam kültürünü benimseyip, ailelerden uzakta hayat sürdürmeye çalmalar, yaam karartan olaylarla son buluyor. Toplumsal çöküntüyü ortaya koyan olaylar zincirine, Diyarbakrda haftasonu üç olayn eklenmesi dikkat çekiyor.

ÖLÜME GDEN GÖRÜNTÜLER

Diyarbakrda, geçtiimiz Caramba günü Yeniehir ilçesindeki Sanat sokanda eski sevgilisi Orhan Vatanseverin fuhu ve dolandrclk suçlamalar nedeniyle kardei Mustafa Aslan (21) tarafndan tabancayla vurularak öldürülen, Dicle Üniversitesi Matematik Öretmenlii Bölümü mezunu Melek Aslann (24) bulumaya gittii anlara dair görüntüler ortaya çkt.

Kald Apart evin güvenlik kamerasna yansyan görüntülerde, Melekin saat 11.21de elindeki kitaplarla yurttan ayrlarak, yaklak 300 metre uzaklkta bulunan Sanat Sokana, kendisini öldüren kardeiyle bulumaya gittii anlar yer ald.

BAIMA BR EY GELRSE BABAMA ONU çOK SEVDM SÖYLEYN YAZMI

Melekin kald apartn yetkilisi L.B., olayn ardndan odasnda yaplan aramada, genç kzn babasna yazd notu bulduklarn söyledi. L.B., Olayn ardndan ablas ve enitesi Melekin odasn toplarken bir not buldu. Notu ablas okudu. Notta, Eer bama bir ey gelirse babama onu çok sevdiimi söyleyin. çünkü ben hiç babama seni seviyorum demedim yazyordu. Ablas notu okuyunca çok alad. Biz de çok etkilendik. Babasyla problemleri vard. Melek, bana bir ey geleceini hissetmiti, bundan dolay bu notu yazm. Eski sevgilisi Orhan Vatanseverin bana bir ey getireceini düünüyordu. Aparttan gizlene gizlene çkyordu. Babasyla yaad problem, bildiim kadaryla Orhan; Melekin babasn arayp kötü eyler söylemi. Babas da Melek artk beni ilgilendirmiyor demiti. Bayramda Adyamana gitmek istemiti ama babas onu kabul etmedii için Melek çok alamt. Babasndan bir yarasnn olduu belliydi dedi.

ESK SEVGLS SON 1 AYDIR KAPIDA SÜREKL BEKLYORDU

Melekin yaklak 1,5 yldr yurtta kaldn söyleyen L.B., eski sevgilisi Orhan Vatanseverin genç kz sürekli rahatsz ettiini dile getirerek, unlar söyledi: Melek, çok iyi bir insand. nsanlara yardm etmeyi seviyordu. Kendisiyle hiçbir problem yaamadk. Eski sevgilisi son 1 aydr apartn kapsnda sürekli bekliyordu. Bu çevrede Meleki sürekli takip ediyordu. Defalarca buraya da geldi. Melek ile ilgili bilgiler soruyordu. Biz hiç bir ekilde bilgi vermeyiz. Melek, eski sevgilisi onu rahatsz ettii zaman bana anlatyordu. Babasyla problemi olduunu, babasnn onu istemediini söylüyordu. Bayramda evine gitmek istemiti ama ailesi onu istemedi. Bundan dolay sürekli alyordu. Orhan Vatansever, son dönemlerde bana, Melekin arkada ve ailesine sürekli mesajlar atyordu. Bana, sürekli Melek hanm çkt m, sizde mi ve tehdit içeren mesajlar atyordu. En son 1 ay önce masaj atmt. Sadece bize deil çevredeki birçok i yerine Meleki soruyordu. Melekte parasnn olduunu söylüyordu. Ama Melekin anlattna göre öyle bir durum yoktu. Melek, bana mesajlar da gösteriyordu. Aslnda ona para veren kii Melektir. Orhan Vatansever, Meleki çok rahatsz ediyordu. Melekin üzerinde çok ciddi psikolojik basks vard. çok iyi bir insand. Hepimiz çok üzüldük. Melek yakn bir zamanda aparttan çk yapacan söylemiti. Olaydan 1 gün önce gece valizini toplam, stanbula ablasnn yanna gideceini söylemiti.

KENDSN GZLEMEK çN APKA VE GÖZLÜK TAKIYORDU

Melekin, eski sevgilisi Orhan Vatanseverin korkusundan aparttan ayrlrken kendisini gizlemek için apka ve gözlük taktn da anlatan L.B., Melek, Orhan Vatansever ile görümek istemiyordu. Orhan, Melekin arkadalarna ulap, onun hakknda kötü eyler diyordu. Bana da defalarca söyledi. Orhandan ayrldktan sonra kendisine yeni bir düzen kurmak istiyordu. Meleki sevdiini söylüyordu ama bence sevmiyordu. Taknt hale getirmiti. Melek, Orhan hakknda alnan uzaklatrma kararn bana göstermiti. Melek, son zamanlarda yurtta ayrldnda kendisini gizlemek için apka ve gözlük takyordu. Orhann eski sevgilileriyle olan davalarn Melek bana anlatt. Orhann para ihtiyac olduu için Meleke gönderdii mesajlar var. Melek, bu mesajlar bana gösterdi dedi.

ANNENN DÖKTÜÜ GÖZYALARI

Evlatlarndan birini mezara dierini cezaevine koyduunu dile getirerek, Türkçe ve Kürtçe atlar yakyor.

11 çocuu olan Adile Aslan en küçük 2 çocuundan birinin ölmesi dierinin ise cezaevine girmesiyle büyük üzüntü yaad. Kzn topraa vermesinin ardndan Erikdere Köyündeki evlerinde taziyeleri kabul eden acl anne, Türkçe ve Kürtçe atlar yakarak gözya döküyor.

Yaknlarnn teskin etmekte zorland anne Aslan, Melekime mi yoksa Mustafaya m yanaym? Cierimi yaktnz yavrum. Buna sebep olanlar da yansn. Meleim neredesin, niye gelmiyorsun? Evim yand, sen yoksun yanmda. Kuzum, ceylanm neredesin? Gel annene. Üzerine yorgan örteceime toprak örttüm, buna sebep olanlar Allahndan bulsunlar dedi.

AZMETTRC AHIS YAKALANDI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan alnan karar dorultusunda Sakaryann Serdivan ilçesinde bir evde gözaltna alnan Orhan Vatansever, emniyetteki ilemlerinin ardndan stanbula sevk edildi. Burada Diyarbakrdan gelen polis ekiplerine teslim edilen Orhan Vatansever, uçakla Diyarbakra getirildi.

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü bünyesindeki Cinayet Büro Amirlii ekiplerince Vatansever, dün sorguya alnd. Emniyetteki sorgusu bugün tamamlan Vatansever, adliyeye sevk edildi. Youn güvenlik önlemleri altnda çelik yelekle adliyeye getiriyen Vatanseverin savclk sorgusu sürüyor.

Ana Sayfaya Git