Deprem dolandırıcısı: kimseye inanmayın!

Deprem istismarcısı dolandırıcı çetesinin lideri: Kimseye inanıp da para göndermeyin

Haberler 30.12.2020 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Samsun merkezli 3 ilde polisin düzenledii operasyonda, özellikle zmir ve Elazda meydana gelen depremleri istismar edip, aradklar i insanlarndan yardm kampanyas ad altnda para toplayan 11 kii yakaland. çökertilen çetenin lideri Cengiz A., gazetecilere, adamlarna sesleniyorum; kimseye inanp da böyle para göndermeyin. Sonra bizim de bamz yakyorsunuz dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü ekipleri, kendilerini belediyelere bal fen ileri, satn alma müdürü gibi tantarak zmir ve Elazda yaanan depremin yan sra, SMA hastalarna yardm edilecei gibi bahaneler kullanarak, aradklar i insanlarndan yardm kampanyas ad altnda para toplad belirlenen çeteyi, takibe ald. çetenin tüm üyelerin isim ve ekllerini belirleyen ekipler, Samsun merkezli, stanbul, Tekirda ve Diyarbakrda e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda 11 kii üpheli gözaltna alnd.

çETE LDER: BZE NANIP, BAIMIZI SIKINTIYA SOKMAYIN

üphelilerin 16 i insanndan yaklak 110 bin TL alarak dolandrclk yapt belirlendi. Operasyon kapsamnda stanbulda yakalanan çete lideri Cengiz A.nn 24 ayr suçtan da arand, hakknda kesinlemi 11.5 yl hapis cezasnn bulunduu örenildi.

Samsuna getirilen üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. üpheli Cengiz A., polis eliinde adliyeye götürüldüü srada kendisini görüntüleyen gazetecilere, adamlarna sesleniyorum. Kimseye inanp da böyle para göndermeyin. Sonra bizim de bamz yakyorsunuz dedi.

Ana Sayfaya Git