Derik Kaymakamına terör saldırısı konusunda son dakika

Derik Kaymakamının şehit edilmesi olayı ile ilgili 29 kişi adliyeye sevkedildi

Haberler 07.12.2016 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik Kaymakamnn ehit edilmesi ile ilgili son dakika gelimelerinde 29 kiinin adliye sevkedildii açkland.

Mardinde terör örgütü PKK mensuplarnca gerçekletirilen, Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit olduu saldryla ilgili gözaltna alnan 71 kiiden 29u adliyeye sevk edildi.

Alnan bilgiye göre, PKKl teröristlerce 10 Kasmda makam odasnda el yapm patlayc ile düzenlenen, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Derik Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürkün ehit dütüü saldrnn ardndan Mardin Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltna alnan, kamu görevlilerinin de bulunduu 71 kiiden 29unun emniyetteki ilemleri tamamland.

Aralarnda Kaymakamlk Yaz leri Müdürü T.E ile yeeni olan Yaz leri efi .M ve Derik Belediyesi Zabta Amiri V.Enin de bulunduu 29 zanl adliyeye sevk edildi. Zanllarn savclktaki sorgusu sürüyor.

Gözaltndaki 42 kiinin ise emniyetteki ilemleri devam ediyor.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Derik Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Derik Kaymakamlndaki makam odasnda PKKl teröristlerce 10 Kasmda düzenlenen saldrda ehit dümütü. Kaynak: AA

Ana Sayfaya Git