Dilendirilen çocuklar koruma altına alındı

Metrobüs duraklarında dilencilik yapanlara yönelik operasyonlarda, dilencilik yaptırıldığı belirlenen 36 çocuk koruma altına alındı. Çocukları dilendirenler hakkında işlem başlatıldı.

Haberler 21.10.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü ekipleri, dilencilik yapan ve çocuklar dilendiren kiilere yönelik operasyon düzenledi. Geçen perembe günü yaplan çalmalarda metrobüslerde dilenen çocuklar tespit edildi. 36 çocuk koruma altna alnd. çocuklarn ailelerinin de bulunmasyla birlikte say 61e ulat.

KORUMA LTINA ALINDILAR

Aileler hakknda, Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüün hlali suçundan ve Dilencilik (çocuu dilencilikte arac olarak kullanmak) suçundan ilem balatld. Ayrca snr d edilmesi gereken yabanc uyruklu kiiler ile ilgili gerekli ilemler balatld. çocuk ube Müdürlüü ekiplerinin ocak ayndan itibaren yapt çalmalar sonucunda dilencilikten 340 kiiye adli ilem, 30 bin 561 kiiye de idari ilem yapld belirtildi. Öte yandan stanbul Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü ekiplerinin, çocuklarn dilendirilmesi ve ekonomik olarak sömürülmesine kar çalmalarnn devam edecei örenildi.

Ana Sayfaya Git