Diyarbakır Valisi ile alakalı ilginç detay

Sabah saatlerinde 41 Valinin yerleriin değiştiği açıklandı. Valilik kararnamesine göre Vali Güzeloğlu ve Vali Aksoy'un sırayla aynı şehirlerde görev yaptıkları ortaya çıktı.

Haberler 21.06.2017 - 17:23 Son Güncelleme : 21.06.2017 - 18:58

Sabah saatlerinde 41 Valinin yerleriin deitii açkland. Valilik kararnamesine göre Vali Güzelolu ve Vali Aksoyun srayla ayn ehirlerde görev yaptklar ortaya çkt.

Kararname ile Diyarbakr Valiliine atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelolunun, bugünkü kararname ile yerine atanan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ile 2006 ylndan beri görev yaptklar valilikleri birbirlerine devir teslim ettikleri ortaya çkt.

2006 ylnda Samsunda balayan Vali Güzelolu, bu görevini 2010 ylnda Mersinden gelen Vali Aksoya devrederek kendisi Mersin Valisi oldu. Valiler Kararnamesi ile 2014 ylnda Vali Hasan Basri Güzelolu Kocaeli Valisi olurken, ayn yl Hüseyin Aksoy da Diyarbakr Valisi oldu.

Bugün yaymlanan kararname ile Kocaeli Valisi Güzelolu, Diyarbakr Valisi olurken, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy da Kocaeli Valisi olarak atand. Son kararname ile birlikte Valiler Aksoy ve Güzelolunun son 11 yldr görev yaptklar illerin Valilik makamlarn birbirlerine devrettikleri ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git