Görüş Bildir

Diyarbakır Valisi ile alakalı ilginç detay

Sabah saatlerinde 41 Valinin yerleriin değiştiği açıklandı. Valilik kararnamesine göre Vali Güzeloğlu ve Vali Aksoy'un sırayla aynı şehirlerde görev yaptıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır Valisi ile alakalı ilginç detay

Sabah saatlerinde 41 Valinin yerleriin değiştiği açıklandı. Valilik kararnamesine göre Vali Güzeloğlu ve Vali Aksoy'un sırayla aynı şehirlerde görev yaptıkları ortaya çıktı.

Kararname ile Diyarbakır Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, bugünkü kararname ile yerine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile 2006 yılından beri görev yaptıkları valilikleri birbirlerine devir teslim ettikleri ortaya çıktı.

2006 yılında Samsun'da başlayan Vali Güzeloğlu, bu görevini 2010 yılında Mersin'den gelen Vali Aksoy'a devrederek kendisi Mersin Valisi oldu. Valiler Kararnamesi ile 2014 yılında Vali Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli Valisi olurken, aynı yıl Hüseyin Aksoy da Diyarbakır Valisi oldu.

Bugün yayımlanan kararname ile Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır Valisi olurken, Diyarbakır Valisi  Hüseyin Aksoy da Kocaeli Valisi olarak atandı. Son kararname ile birlikte Valiler Aksoy ve Güzeloğlu'nun son 11 yıldır görev yaptıkları illerin Valilik makamlarını birbirlerine devrettikleri ortaya çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir