Diyarbakır ve Mardin'i Suriye'den gelen toz bulutu kapladı

Diyarbakır Mardin toz bulutu altında kaldı. Suriye üzerinde etkisini göstermeye devam eden fırtınadan mütevellit Diyarbakır ve Suriye'de toz bulutunun etkisini gösterdiği açıklandı.

Haberler 19.05.2017 - 21:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Mardin toz bulutu altnda kald. Suriye üzerinde etkisini göstermeye devam eden frtnadan mütevellit Diyarbakr ve Suriyede toz bulutunun etkisini gösterdii açkland. Toz bulutu iki kentte günlük yaam olumsuz etkilerken, hava bir süre kzl renge büründü. çiseleyen yamurla birlikte bölgeye çamur yad.

Suriye üzerinden kuvvetli esen kuzeyli rüzgarn etkisiyle tanan toz kütlesi, öle saatlerinden itibaren Diyarbakr, Mardin ve ilçelerinde etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri, havann kapanmasna yol açan toz bulutunun Mardin genelinde etkili olacan ve yamurun etkisiyle de gece boyunca devam edeceini söyledi. Vatandalarn büyük bölümü youn toz nedeniyle darya çkmamay tercih ederken, tozlu havada yaan yamurla birlikte çamur yad. Baz sürücüler, üzeri çamurla kaplanan araçlarn oto ykamaclara götürürken, bazlar da kendi imkanlaryla araçlar temizlemeye çalt.

Mardin Salk Müdürü Dr. Mehmet Dervi, toz bulutlar nedeniyle solunum yollar rahatszlklar bulunan vatandalarn dar çkmamas uyarsnda bulundu. Mardin Meteoroloji Müdürlüü uzmanlar, toz nedeniyle görü mesafesinin 200 metrenin altnda olduunu belirterek, toz bulutunun yarna kadar etkisini sürdüreceini söyledi. Güneyden esen rüzgarlarn tad toz bulutlarnn yarn sabah saatlerine kadar etkili olacan belirtti. Meteoroloji yetkilileri, Toz bulutlar beklenen bir gelimeydi. Sabahtan beri güney yönünden esen kuvvetli rüzgar, akama saatlerine kadar devam edecek. Sabah saatlerinde de rüzgar ve yamurla birlikte sona erecek dedi.

Ana Sayfaya Git