Görüş Bildir

Diyarbakır ve Mardin'i Suriye'den gelen toz bulutu kapladı

Diyarbakır Mardin toz bulutu altında kaldı. Suriye üzerinde etkisini göstermeye devam eden fırtınadan mütevellit Diyarbakır ve Suriye'de toz bulutunun etkisini gösterdiği açıklandı.

Diyarbakır ve Mardin'i Suriye'den gelen toz bulutu kapladı

Diyarbakır Mardin toz bulutu altında kaldı. Suriye üzerinde etkisini göstermeye devam eden fırtınadan mütevellit Diyarbakır ve Suriye'de toz bulutunun etkisini gösterdiği açıklandı. Toz bulutu iki kentte günlük yaşamı olumsuz etkilerken, hava bir süre kızıl renge büründü. Çiseleyen yağmurla birlikte bölgeye çamur yağdı.

Suriye üzerinden kuvvetli esen kuzeyli rüzgarın etkisiyle taşınan toz kütlesi, öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır, Mardin ve ilçelerinde etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri, havanın kapanmasına yol açan toz bulutunun Mardin genelinde etkili olacağını ve yağmurun etkisiyle de gece boyunca devam edeceğini söyledi. Vatandaşların büyük bölümü yoğun toz nedeniyle dışarıya çıkmamayı tercih ederken, tozlu havada yağan yağmurla birlikte çamur yağdı. Bazı sürücüler, üzeri çamurla kaplanan araçlarını oto yıkamacılara götürürken, bazıları da kendi imkanlarıyla araçları temizlemeye çalıştı.

Mardin Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, toz bulutları nedeniyle solunum yolları rahatsızlıkları bulunan vatandaşların dışarı çıkmaması uyarısında bulundu. Mardin Meteoroloji Müdürlüğü uzmanları, toz nedeniyle görüş mesafesinin 200 metrenin altında olduğunu belirterek, toz bulutunun yarına kadar etkisini sürdüreceğini söyledi. Güneyden esen rüzgarların taşıdığı toz bulutlarının yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağını belirtti. Meteoroloji yetkilileri, "Toz bulutları beklenen bir gelişmeydi. Sabahtan beri güney yönünden esen kuvvetli rüzgar, akşama saatlerine kadar devam edecek. Sabah saatlerinde de rüzgar ve yağmurla birlikte sona erecek" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir