Diyarbakır'da gaybubet evlerine baskın

Diyarbakır'da gaybubet evlerine son dakika operasyonu. FETO/PDY yönelik operasyonlarda Diyarbakır'da da son dakika operasyon düzenlendi. 4 gaybubet hücre evine baskın yapıldı

Haberler 04.08.2017 - 15:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gaybubet evlerine son dakika operasyonu. FETO/PDY yönelik operasyonlarda Diyarbakrda da son dakika operasyon düzenlendi. 4 gaybubet hücre evinde, Bylock ve sahtek kimlik kullandklar belirtilen 2si kadn 9 kii yakaland. Yakalanan 9 zanl, salk kontrolünden geçirildi.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube görevlilerince firari durumda bulunan FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarnn saklandklar ve faaliyetlerini sürdürdükleri FETÖ/PDY silahl terör örgütüne ait gaybubet (yokluk-bulunmay) olarak adlandrlan hücre evlerinin deifre edilmesine yönelik operasypn düzenledi.

BYLOCK KULLANDIKLARI TESPT EDLD

Yaplan operasyonla ilgili Emniyet Müdürlüünce yaplan yazl açklamada, limizde 4 gaybubet evi tespit edilmitir. Tespit edilen gaybubet evlerine yönelik olarak, 03/08/2017 günü saat 23.00 sralarnda gerçekletirilen e zamanl operasyon neticesinde; FETÖ/PDY silahl terör örgütüne yönelik yürütülen soruturmalar kapsamnda firari durumda bulunan silahl terör örgütünün gizli haberleme program olan Bylock programn kullandklar tespit edilen ve sahte kimlik belgeleri kullanan 8 üpheli ahs ve bu üpheli ahslar ile birlikte hareket eden 1 üpheli ahs olmak üzere toplamda 9 ahs yakalanarak gözaltna alnmtr. Gözaltna alnan ahslarn, Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Malatya ve Batmanda FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduklar için haklarnda arama kaydnn bulunduu anlalmtr. Gaybubet evlerine yaplan operasyonda ayrca; 20 bin 570 Amerikan Dolar, 39 bin 130 Türk Liras, 100 Euro parann yan sra, sahte kimlik belgeleri, terör örgütüne ait dokümanlar ile çok sayda dijital materyal ve operasyon annda ikametten aa atlan 5 (be) adet cep telefonu ele geçirilmi olup, konuyla ilgili adli ilemler devam etmektedir denildi.

STANBULDA DA GAYBUBET OPERASYONU

stanbulun 32 ilçesinde, FETÖ üyelerinin gizlendii gaybubet evlerine dün baskn yapld. 57 kii gözaltna alnrken, Hataydaki ByLock operasyonunda 66 üpheliden 48i yakaland

stanbul Kaçakçlk Polisi dün, FETÖnün gizli haberleme program Bylocku kullandklar saptanan üphelilere yönelik 32 ilçede e zamanl operasyon yapt. 57 kii gözaltna alnd. stanbul Emniyeti Kaçakçlk Suçlar ile Mücadele ube Müdürlüüne bal polisler dün sabah FETÖ üphelilerine yönelik stanbul genelinde 32 ilçede e zamanl operasyon yapt. Haklarnda Silahl terör örgütüne üye olmak iddias ile gözalt karar bulunan farkl meslek gruplarna mensup üphelilerden 57si yakalanarak gözaltna alnd. Operasyon düzenlenen adreslerde bulunan dijital materyaller ve üphelilerin bilgisayarlar ile kullandklar cep telefonlarna incelenmek üzere el konuldu. Basknlarn yapld adreslerden bazlarnn örgütün firari elemanlarn gizlemek için kulland gaybubet ad verilen evler olduu bilgisine ulald. Gözaltna alnan baz üphelilerin örgütün üst düzey sorumlular ile irtibatl olduklar da saptand.

GÜLENN AKRABASINA GÖZALTI

Balkesir: Edremit ilçesinde, Fetullah Gülenin yeeni ve terör örgütünün bölge imam olan firari smail A.nn olu Alaaddin A. gözaltna alnd.

Ankara: FETÖ kapsamnda gözaltna alnan 4 üpheli tutukland.

Uak: merkezli 13 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltna alnan 9 kii tutukland.

Hatay: ByLock kullanan 66 kii hakknda yakalama karar çkarld. KOM ubenin operasyonlarnda, aralarnda KHK ile meslekten men edilen memurlarn da bulunduu 48 üpheli gözaltna alnd. 18 kii aranyor.

Afyonkarahisar: FETÖye yönelik soruturma kapsamnda gözaltna alnan 15 üpheliden 6s tutukland.

Bartn: Bartn, zmir, ve Tokatta e zamanl operasyonlar düzenlendi. ByLock kullanan mühendis, esnaf ve stajyer avukatlardan oluan 11 zanl gözaltna alnd.

Mersin: 40 üpheliye operasyon düzenlendi. 35 üpheli gözaltna alnd.

TEMEN TUTUKLANDI

Gaziantep: FETÖye finans salad tespit edilen 3 irkete düzenlenen operasyonda 2 kii gözaltna alnd. 3 kii aranyor.

Sivas: Sivas merkezli 17 ilde, FETÖnün k evlerine yönelik operasyonda gözaltna alnan 9 zanldan, aralarnda temen ve astsubaylarn da bulunduu 5i tutukland.

Erzincan: 17 kii gözaltna alnd.

Burdur: 17 kii gözaltna alnd. (KAYNAK :SABAH)

Ana Sayfaya Git