Diyarbakır'da yerli otomobil üretimi için gerekli adım atıldı

Yerli otomobil de Dİyarbakır'da dev adım. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır'da yerli otomobil yapımına başlanılması için gerekli olan belgeleri sundu.

Haberler 08.07.2017 - 14:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerli otomobil de Dyarbakrda dev adm. Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Ahmet Sayar ve Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yeil, Diyarbakrda yerli otomobil yapmna balanlmas için gerekli olan belgeleri sundu.

DTSO Bakan Ahmet Sayar ve DTB Bakan Engin Yeil, TOBB Bakan Rifat Hisarcklolunu makamnda ziyaret etti. Ziyarette, yerli otomobil üretimin merkezinin Diyarbakra yaplmasn istediklerini belirten Sayar, Diyarbakrda özel sektör ve kamu kurumlar ile haziran aynda yaptklar deerlendirme toplantsnda hazrladklar Yerli Otomobil Uretimi Fizibilite Raporunu, Hisarckloluna sundu. Görümenin ardndan açklamalarda bulunan Sayar, DTSO, DTB, OSB, Dicle Üniversitesi, Dicle Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüü, Karacada Kalknma Ajans ve otomotiv sektöründe faaliyette bulunan firmalarn temsilcileriyle geni kapsaml bir rapor hazrladklarn belirtti. 2016 yl itibariyle 4 trilyon dolar ile dünya ekonomisinin yaklak yüze 5ini oluturan otomotiv sektörünün Türkiye açsndan da son derece önemli olduunu anlatan Sayar, Türkiyenin sosyal sorunlarn çözümü açsndan yerli otomotiv üretiminin büyük bir frsat olduunu düündüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git