Görüş Bildir

Diyarbakır'da yerli otomobil üretimi için gerekli adım atıldı

Yerli otomobil de Dİyarbakır'da dev adım. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır'da yerli otomobil yapımına başlanılması için gerekli olan belgeleri sundu.

Diyarbakır'da yerli otomobil üretimi için gerekli adım atıldı

Yerli otomobil de Dİyarbakır'da dev adım. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil,  Diyarbakır'da yerli otomobil yapımına başlanılması için gerekli olan belgeleri sundu.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve DTB Başkanı Engin Yeşil, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, yerli otomobil üretimin merkezinin Diyarbakır'a yapılmasını istediklerini belirten Sayar, Diyarbakır'da özel sektör ve kamu kurumları ile haziran ayında yaptıkları değerlendirme toplantısında hazırladıkları "Yerli Otomobil Uretimi Fizibilite Raporunu", Hisarcıklıoğlu'na sundu. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Sayar, DTSO, DTB, OSB, Dicle Üniversitesi, Dicle Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve otomotiv sektöründe faaliyette bulunan firmaların temsilcileriyle geniş kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirtti. 2016 yılı itibariyle 4 trilyon dolar ile dünya ekonomisinin yaklaşık yüze 5'ini oluşturan otomotiv sektörünün Türkiye açısından da son derece önemli olduğunu anlatan Sayar, Türkiye'nin sosyal sorunlarını çözümü açısından yerli otomotiv üretiminin büyük bir fırsat olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir