Doku Ailesi’ne gözaltı işlemi

Gülistan Doku’nun bulunması için “görüşme” talebiyle Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi yapıp kendilerini zincirleyen Doku ailesi, polisin müdahalesiyle gözaltına alındı.

Haberler 24.02.2022 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020de kaybolan Üniversite örencisi Gülistan Dokunun annesi Bedriye Doku, babas Halit Doku ve ablas Aygül Doku, dün Ankarada Adalet Bakanlndan görüme talebinde bulundu. Yeni atanan Adalet Bakan Bekir Bozdadan talep edilen randevu, müsait olmad gerekçesiyle reddedilmiti. Adalet Bakanl önünde kendilerini zincirleyen ve Gülistan Dokunun fotoraflaryla nöbet tutmak isteyen aileye, polis ikinci kez müdahale etti.

MECLS ARATIRMASI

Üç gündür Ankarada siyasi parti liderleriy görümede bulunan Dokunun ailesi, Gülistann kaybolmasna dair Meclis Aratrmas istediklerini bildirdi. Dokunun ablas Aygül Doku, Gülistann karanlktan çkmasn istiyoruz, iki yldr Adalet Bakanl görümek istiyoruz ama görüemiyoruz. Kapsna gitmediimiz kimse kalmad, ailem bir ay boyunca Dersim Adliyesi önünde nöbet tuttu. Yeni basavc gelip bize diyor ki; bu zanlnn telefon incelemesi yapabilirlermi ama yapmamlar. Bir gece yars bize Gülistan yok dediler. Dönemin valisi bize Gülistan intihar etti dedi. ki çocuu üzerine yemin eden dönemin valisi Gülistann naan size vereceiz dediler. Haftalarca Gülistan suda aradlar ama yok o sudan yedi naa çkt ama Gülistan çkmad. Biz devletten Gülistan soruyoruz. Gülistan sormazsak, umudumuzu yitireceiz. Dün bütün siyasi temsilcilerle görütük, Gülistan sizin sorumluluunuzda bulun dedik. Meclis Aratrma talebimiz yerine gelmeden, Ankaradan ayrlmayacaz dedi.

ZANLI NEDEN KORUNUYOR?

Zeynal Abrakovun annesinin yazd ikayet dilekçesini hatrlatan abla Doku, Bir valinin görevi üpheli birini Rusyaya göndermek midir? Yeni vali; evde ve arabada kriminal inceleme yaplmad diyor. Gülistan iki yldr karanlkta ise bu hepimizin utancdr. Zanlnn neden korunduunu merak ediyoruz. Gülistann bir naa yok ortada. Gülistan neden intihar etsin. Bütün incelemelere ramen neden yarg yolu açlmyor? diye sordu.

ANNE DOKU: KIZIMI STYORUM

Ardndan konuan Bedriye Doku ise, Zaynal Abrakovun ailesinin ifadelerinin çelikili olmasna ramen bir soruturma yürütülmediini kaydetti. 2 yldr Gülistan aradklarn söyleyen anne Doku, Ben devletten bir ey istemiyorum, sadece kzm istiyorum. Elinizi vicdannza koyun diye seslendi.

KAPI ZNCRLEND

Aile yapt açklamalarn ardndan bir kez daha Adalet Bakan Bekir Bozda ile görüme talebinde bulundu. Adalet Bakanlnn müsait olmadn belirten polis ve aile üyeleri arasnda gerginlik yaand. Aile, kendilerini Adalet Bakanl önünde uzaklatrmak isteyen polise tepki gösterdi.

Polisin itirazna ramen aile bakanlk önündeki bekleyiini sürdürdü. Kamu Emekçiler Sendikas Konfederasyonuna (KESK) bal kadnlar, aileye dayanma ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardndan polis aileye ikinci kez müdahale etti. Polise tepki gösteren Halit Doku, gözaltna alnd. Kaldrmda bekleyen anne Doku da polis tarafndan gözaltna alnd. Doku ailesinin, salk kontrolü için Sincanda bulunan Fatih Devlet Hastanesine götürüldüü örenildi.

Ana Sayfaya Git