Görüş Bildir

Doku Ailesi’ne gözaltı işlemi

Gülistan Doku’nun bulunması için “görüşme” talebiyle Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi yapıp kendilerini zincirleyen Doku ailesi, polisin müdahalesiyle gözaltına alındı.

Doku Ailesi’ne gözaltı işlemi

Tunceli'de 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, dün Ankara'da Adalet Bakanlığı’ndan görüşme talebinde bulundu. Yeni atanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan talep edilen randevu, “müsait olmadığı” gerekçesiyle reddedilmişti. Adalet Bakanlığı önünde kendilerini zincirleyen ve Gülistan Doku’nun fotoğraflarıyla nöbet tutmak isteyen aileye, polis ikinci kez müdahale etti.

MECLİS ARAŞTIRMASI

Üç gündür Ankara'da siyasi parti liderleriy görüşmede bulunan Doku'nun ailesi, Gülistan’ın kaybolmasına dair Meclis Araştırması istediklerini bildirdi. Doku'nun ablası  Aygül Doku, “Gülistan’ın karanlıktan çıkmasını istiyoruz, iki yıldır Adalet Bakanlığı görüşmek istiyoruz ama görüşemiyoruz. Kapısına gitmediğimiz kimse kalmadı, ailem bir ay boyunca Dersim Adliyesi önünde nöbet tuttu. Yeni başsavcı gelip bize diyor ki; bu zanlının telefon incelemesi yapabilirlermiş ama yapmamışlar. Bir gece yarısı bize Gülistan yok dediler. Dönemin valisi bize Gülistan intihar etti dedi. İki çocuğu üzerine yemin eden dönemin valisi Gülistan’ın naaşını size vereceğiz dediler. Haftalarca Gülistan’ı suda aradılar ama yok o sudan yedi naaş çıktı ama Gülistan çıkmadı. Biz devletten Gülistan’ı soruyoruz. Gülistan’ı sormazsak, umudumuzu yitireceğiz. Dün bütün siyasi temsilcilerle görüştük, Gülistan sizin sorumluluğunuzda bulun dedik. Meclis Araştırma talebimiz yerine gelmeden, Ankara’dan ayrılmayacağız” dedi.

ZANLI NEDEN KORUNUYOR?

Zeynal Abrakov’un annesinin yazdığı şikayet dilekçesini hatırlatan abla Doku, “Bir valinin görevi şüpheli birini Rusya’ya göndermek midir? Yeni vali; evde ve arabada kriminal inceleme yapılmadı diyor. Gülistan iki yıldır karanlıkta ise bu hepimizin utancıdır. Zanlının neden korunduğunu merak ediyoruz. Gülistan’ın bir naaşı yok ortada. Gülistan neden intihar etsin. Bütün incelemelere rağmen neden yargı yolu açılmıyor?” diye sordu.

ANNE DOKU: KIZIMI İSTİYORUM

Ardından konuşan Bedriye Doku ise, Zaynal Abrakov’un ailesinin ifadelerinin çelişkili olmasına rağmen bir soruşturma yürütülmediğini kaydetti. 2 yıldır Gülistan’ı aradıklarını söyleyen anne Doku, “Ben devletten bir şey istemiyorum, sadece kızımı istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun” diye seslendi.

KAPI ZİNCİRLENDİ

Aile yaptığı açıklamaların ardından bir kez daha Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşme talebinde bulundu. Adalet Bakanlığı’nın “müsait” olmadığını belirten polis ve aile üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Aile, kendilerini Adalet Bakanlığı önünde uzaklaştırmak isteyen polise tepki gösterdi.

Polisin itirazına rağmen aile bakanlık önündeki bekleyişini sürdürdü. Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı kadınlar, aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından polis aileye ikinci kez müdahale etti. Polise tepki gösteren Halit Doku, gözaltına alındı. Kaldırımda bekleyen anne Doku da polis tarafından gözaltına alındı.  Doku ailesinin, sağlık kontrolü için Sincan’da bulunan Fatih Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi