Dr. Gökalp tahliye edildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp yargılandığı ilk davada tahliye edildi. Duruşma sonrası açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Bu mücadele bitmez, bizim sağlık hakkı mücadelemizi kriminalize etmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Haberler 11.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruturmas kapsamnda tutuklanan Türk Tabipleri Birlii (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. eyhmus Gökalp hakknda Örgüt üyesi olmak iddiasyla açlan davann ilk durumas Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Gökalpin katld durumada, avukatlar hazr bulundu. Mahkeme heyeti, duruma salonundaki younluu gerekçe göstererek gazetecilerden sadece bazlarn içeri ald.

NSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM

Hakkndaki iddialara kar savunma yapan Gökalp, Salgnla mücadele eden, balkonlarda alklanan bir hekimim. Salk bakan memurunun istifa ve izinleri durdurmuken gözaltna alndm. Birçok yerde i yeri hekimlii yaptm. 3 bin kii için koruyucu hekimlik yaptm. Salgn sürecinde birçok ülkenin salk sistemi çöktü. Yaklak 180 bin meslektamla birlikte salk sistemimiz çökmesin diye çaltk. Sadece gönüllü olarak TTBde çalyorum. Silahl örgüt üyesi olmakla suçlanyorum. 3 aydr bu aknlkla yatyorum, ayn aknlkla uyanyorum. Silahl örgüt üyesi suçlamas bu kadar kolay yaplmamaldr. 17 yldr Diyarbakrda koyucu hekimlik yapyorum. Mesleim gerei insan haklar savunucusuyum. Daima silaha ve çatmaya kar durdum dedi.

Mahkeme bakan Gökalpe 26 Mart 2016 ve 16 Eylül 2017 tarihli DTK kongrelerine katlp katlmadn sordu. Gökalp ise belirtilen DTK kongrelerine katlp katlmadn hatrlayamadn söyledi.

HUKUKA AYKIRI BR EKLDE ALINDI

Gökalpin avukat ise müvekkiline yönelik suçlamalarn çelikili ve hukuka aykr olduunu savundu. Yarg kararlarna atfta bulunan avukat, müvekkilinin beraatn talep etti.

SAVCI MÜTALAASI

Duruma savcs sunduu mütalaasnda, gelecek celse dosya tan olan Hicran Berna Ayverdinin dinlenmesi için müzekkere yazlmasn istedi. Savc ayrca, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesi ile tutukluluun ölçülü olmas gerekçesiyle, Gökalpin tutukluluunun devamn talep etti.

Gökalp, avukatlarnn dosyaya sunduu belgelerle itirafç beyanlarnn yalanlandn belirterek, tahliyesini istedi. Durumaya ara vermeyen mahkeme heyeti, Gökalpin yurt dna çk yasayla birlikte tahliyesine karar vererek, durumay ileri bir tarihe erteledi.

Ana Sayfaya Git