E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama?

E Okul VBS öğrenci girişi bu sene mevcut koronavirüs salgını sebebiyle çok aktif olarak kullanılmaya başlandı. E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama? Bu sene karneler nasıl alınacak sorusunun cevabı olarak E Okul VBS tekrardan devreye girdi. E Okul VBS öğrenci girişi ile öğrenci karne notlarını görüp takdir teşekkür belgelerini alabilecek. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği E Okul VBS öğrenci girişi ile karne notlarınızı görebilir aldığınız notlarınızın çıktıını alabilir, E Okul veli bilgiledirme sisteminde de takip edebilirsiniz.

Haberler 13.06.2020 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

E Okul VBS örenci girii bu sene mevcut koronavirüs salgn sebebiyle çok aktif olarak kullanlmaya baland. E Okul VBS örenci girii nasl yaplr? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama? Bu sene karneler nasl alnacak sorusunun cevab olarak E Okul VBS tekrardan devreye girdi. E Okul VBS örenci girii ile örenci karne notlarn görüp takdir teekkür belgelerini alabilecek. Milyonlarca örencinin merakla bekledii E Okul VBS örenci girii ile karne notlarnz görebilir aldnz notlarnzn çktn alabilir, E Okul veli bilgiledirme sisteminde de takip edebilirsiniz.

Örencilerin devamszlk bilgisi, snav notlar, ders program, nakil durumu ve hak ettikleri belgelerin ve tüm ilemlerin yer ald e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ksaca VBS giri ile örenci, öretmen ve veliler kolayca örencilerin durumu hakknda bilgi alabiliyor.

E OKUL ÖRENC GR NASIL YAPILIR?

Örencilerin durumunu merak eden veliler; http://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden eitim gören örencinin T.C. Kimlik Numaras ve okul numaras ile sisteme girerek velisi bulunduu örenciyle ilgili ders program, notlar, devamszlklar, okul ve öretmenler tarafndan yaplan duyurulara ulaabilirler.

E OKULDA YAPILAN LEMLER HANGLER?

Milli Eitim Bakanlnn e-Okul sistemi üzerinden veliler u bilgilere ulaabilir;

- Örencinin Yazl ve Sözlü Snav Sonuçlar

- Performans Ödevi Sonuçlar

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Mill Eitim Bakanl tarafndan Mill Eitim Bakanl Biliim Sistemleri (MEBBS) projesi kapsamnda 2007 ylnn Ocak aynda kullanma açlm olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazlmdr. Bir örencinin okula kaydndan balayp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi lem Dairesi Bakanl tarafndan gelitirilmektedir.

e-Okul Hakknda[deitir | kayna deitir]

Devlet ve özel ilköretim okullar, anaokullar, özel eitim kurumlar, ortaöretim kurumlar e-okul sisteminde ilem yapmaktadr.

e-okul sisteminde örenci kayd, nakil ilemleri, not girileri, devamszlk ilemleri, snav bilgileri, merkez olarak yaplacak snavlarn (LGS, DPY-B vb.) bavuru ve tercih ilemleri, belge ilemleri (takdir, teekkür, onur vb.), haftalk ders program girileri, alnan belgeler, e-karne, ube yazl ortalamalar, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girileri T.C. Mill Eitim Bakanl sunucularna girilmektedir.

e-okul modülünün haricinde, velilerin örencilerin okul durumlarnn takibi için açlm olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadr. Bu sistemde ise örencinin devamszlklar, ders program, davran notlar, snav tarihleri, okul tarafndan yaplan duyurular, merkez snavlarn giri belgeleri veya tercih sonuçlar bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numaras ve okul numaras girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Ana Sayfaya Git