Görüş Bildir

E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama?

E Okul VBS öğrenci girişi bu sene mevcut koronavirüs salgını sebebiyle çok aktif olarak kullanılmaya başlandı. E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama? Bu sene karneler nasıl alınacak sorusunun cevabı olarak E Okul VBS tekrardan devreye girdi. E Okul VBS öğrenci girişi ile öğrenci karne notlarını görüp takdir teşekkür belgelerini alabilecek. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği E Okul VBS öğrenci girişi ile karne notlarınızı görebilir aldığınız notlarınızın çıktıını alabilir, E Okul veli bilgiledirme sisteminde de takip edebilirsiniz.

E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama?

E Okul VBS öğrenci girişi bu sene mevcut koronavirüs salgını sebebiyle çok aktif olarak kullanılmaya başlandı. E Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne sorgulama? Bu sene karneler nasıl alınacak sorusunun cevabı olarak E Okul VBS tekrardan devreye girdi. E Okul VBS öğrenci girişi ile öğrenci karne notlarını görüp takdir teşekkür belgelerini alabilecek.  Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği E Okul VBS öğrenci girişi ile karne notlarınızı görebilir aldığınız notlarınızın çıktıını alabilir, E Okul veli bilgiledirme sisteminde de takip edebilirsiniz. 

Öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav notları, ders programı, nakil durumu ve hak ettikleri belgelerin ve tüm işlemlerin yer aldığı e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi kısaca VBS giriş ile öğrenci, öğretmen ve veliler kolayca öğrencilerin durumu hakkında bilgi alabiliyor.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin durumunu merak eden veliler; http://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden eğitim gören öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girerek velisi bulunduğu öğrenciyle ilgili ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyurulara ulaşabilirler.

E OKULDA YAPILAN İŞLEMLER HANGİLERİ?

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sistemi üzerinden veliler şu bilgilere ulaşabilir;

- Öğrencinin Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçları

- Performans Ödevi Sonuçları

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir.

e-Okul Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (LGS, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Millî Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir