Efes Antik Kentte düğün iddiaları asparagas çıktı

Efes Antik Kenti'nde geçtiğimiz günlerde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları bakanlığı harekete geçirdi. Sosyal medya da konu olan ve en çok konuşulan haberler arasında yer alan sünnet düğününü araştırmaya geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, iddiaları yalanladı

Haberler 28.06.2017 - 15:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Efes Antik Kentinde geçtiimiz günlerde sünnet düünü yapld iddialar bakanl harekete geçirdi. Sosyal medya da konu olan ve en çok konuulan haberler arasnda yer alan sünnet düününü aratrmaya geçen Kültür ve Turizm Bakanl, yapt açklama da Sea Song Tours tarafndan Celsus Kütüphanesi önünde Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemee ait olduu bildirildi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, baz haber siteleri ve sosyal medyada Efes Antik Kentinde sünnet düünü yapldna ilikin haber, yorum ve fotoraflarn kullanld anmsatlarak, Efes Antik Kentinde kesinlikle sünnet töreni, düün, nian ve nikah gibi törenler yaplmamaktadr. ifadelerine yer verildi.

Açklamada, Efes Antik Kenti içerisinde Büyük Tiyatroda, Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu kararyla Odeon, Celsius Kütüphanesi, Liman Caddesi ve Liman hamamlarnda, Bakanln Süreli Kullanm Yönergesi kapsamnda, snrl kültürel ve turistik etkinliklere izin verildii, bu etkinliklerin antik kent ziyarete kapandktan sonra, 19.00-23.00 saatlerinde yaplabildii, ertesi sabah antik kent ziyarete açldnda ise etkinliin yapld alann tamamen toparlanm ve temizlenmi olmas gerektii aktarld.

Söz konusu etkinlikler öncesinde ilgili kii ve kurulularla protokol yapldna vurgu yaplan açklamada, etkinlik esnasnda da alanda bulunan müze görevlilerince protokol hükümlerine uyulmasnn tavizsiz bir ekilde takip edildii vurguland.

Ana Sayfaya Git