Efes Antik Kentte düğün iddiaları asparagas çıktı

Efes Antik Kenti'nde geçtiğimiz günlerde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları bakanlığı harekete geçirdi. Sosyal medya da konu olan ve en çok konuşulan haberler arasında yer alan sünnet düğününü araştırmaya geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, iddiaları yalanladı

Efes Antik Kentte düğün iddiaları asparagas çıktı

Efes Antik Kenti'nde geçtiğimiz günlerde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları bakanlığı harekete geçirdi. Sosyal medya da konu olan ve en çok konuşulan haberler arasında yer alan sünnet düğününü araştırmaya geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı açıklama da Sea Song Tours tarafından Celsus Kütüphanesi önünde Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemeğe ait olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı haber siteleri ve sosyal medyada Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığına ilişkin haber, yorum ve fotoğrafların kullanıldığı anımsatılarak, "Efes Antik Kenti'nde kesinlikle sünnet töreni, düğün, nişan ve nikah gibi törenler yapılmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Efes Antik Kenti içerisinde Büyük Tiyatro'da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla Odeon, Celsius Kütüphanesi, Liman Caddesi ve Liman hamamlarında, Bakanlığın "Süreli Kullanım Yönergesi" kapsamında, sınırlı kültürel ve turistik etkinliklere izin verildiği, bu etkinliklerin antik kent ziyarete kapandıktan sonra, 19.00-23.00 saatlerinde yapılabildiği, ertesi sabah antik kent ziyarete açıldığında ise etkinliğin yapıldığı alanın tamamen toparlanmış ve temizlenmiş olması gerektiği aktarıldı.

Söz konusu etkinlikler öncesinde ilgili kişi ve kuruluşlarla protokol yapıldığına vurgu yapılan açıklamada, etkinlik esnasında da alanda bulunan müze görevlilerince protokol hükümlerine uyulmasının tavizsiz bir şekilde takip edildiği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz