Eğil Belediye Başkanı hakkında PKK yandaşlığı istemi ile dava açıldı

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröriistlerin cenazesine katıldığı öğrenilen eski Eğil Belediye Başkanı Çapanoğlu hakkında 'terör örgütü yandaşlığı' suçundan hakkında 7.5 yı istemi ile dava açıldı.

Haberler 01.06.2017 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölücü terör örgütü PKKl teröriistlerin cenazesine katld örenilen eski Eil Belediye Bakan çapanolu hakknda terör örgütü yandal suçundan hakknda 7.5 y istemi ile dava açld.

Diyarbakrda bölücü terör örgütü PKK mensuplarnn cenazelerine katlan eski Eil Belediye Bakan Petek Elyusa çapanolu hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca çapanolu hakknda hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sekreterinin daimi meclis toplantsnn yaplaca konusunda çapanolunu arayarak bilgilendirdii, bu suretle üphelinin DTK daimi meclisi içerisinde çalma yürüttüünün anlald belirtildi.

Belediye bakanlarna açlk grevlerine ilikin kararn mail olarak gönderildii bildirilen iddianamede, u ifadelere yer verildi:

Terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalann özgürlüüne yönelik, cezaevlerinde tutuklu bulunan örgüt mensuplar tarafndan balatlan süresiz açlk grevine tüm vekillerin, belediye bakanlarnn, il ve ilçe yöneticilerinin, belediye meclis, il meclis üyelerinin aktif destek sunmalar gerektii yönündeki kararn genelge olarak üpheliye gönderildii anlalmaktadr.

ddianamede çapanolunun, Bingöl krsalnda güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen ve aralarnda sözde Lice bölge sorumlusu Numan kod adl Ethem Karabulutun da bulunduu 10 teröristin cenazesine katlmak için Lice ilçesine gittiinin tespit edildii kaydedildi.

çapanolunun, terör örgütü PKKnn talimatlar dorultusunda DTK organizesinde gerçekletirilen birçok eylem, miting, basn açklamas ve ölen terör örgütü mensuplarnn cenaze törenlerine katldnn tespit edildiine yer verilen iddianamede, unlar yer ald:

22 Ekim 2011de Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Hakkarinin çukurca ilçesi Kazan Vadisi mevkisinde PKK-KCK mensuplarna yönelik gerçekletirilen operasyonlarda ve Dicle ilçesindeki Özel Harekat noktas ile lçe Emniyet Amirliine saldrda çkan çatmalar sonucu ölü olarak ele geçirilen teröristlerin cenazeleri Yeniköy Mezarlna defnedilmitir. çapanolu, terör örgütü PKK güdümünde yayn yapan televizyon ve internet sitelerindeki çarlara uyarak, teröristlerin cenazelerine katld ve örgüt mensuplarn sahiplendii anlalmtr.

ddianamede yer alan hukuki tespit ve deerlendirme ksmnda üphelinin DTK yaplanmas içerisinde Diyarbakr Delegesi olarak yer ald, yaplan ortam dinlemeleri ve elde edilen doküman neticesinde belirlendii aktarld.

üphelinin DTK binasna çeitli tarihlerde giri çk yaptnn, fiziki ve teknik takipler neticesinde tespit edildii kaydedilen iddianamede, DTK adna yaplacak eylemlere katlmas amacyla çarld ifade edildi.

ddianamede, üpheli hakknda iletiimin dinlenmesi ve kayda alnmas neticesinde de terör örgütü adna kamuoyu oluturmak için gerçekletirilen yasa d toplumsal gösteri ve yürüyü eylemlerine katldnn anlaldna dikkat çekildi.

üphelinin silahl terör örgütü üyesi olmak suçunu iledii anlalmtr

DTK tarafndan, 14 Temmuz 2011de, devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak amacyla PKK/KCK silahl terör örgütünün hedefi dorultusunda sözde özerklik ilan edildii anmsatlan iddianamede, unlar kaydedildi:

2 yl önce DTK kongresinin sonuç bildirgesinde ise sözde özerk bölgelerin oluturulmas istenmitir. PKK/KCK silahl terör örgütü mensuplar tarafndan kazlan çukurlarn, barikatlar ve güvenlik güçlerine yönelik gerçekletirilen silahl, patlayc maddeli saldrlar, Kürt halknn direnii, meru savunmas olarak gördükleri ve ülke bütünlüünü bozmak amacyla terör örgütünün hedefi dorultusunda gerçekletirilen öz yönetim ilanlarna sahip çkld anlalmtr. çapanolu ise karar alma merci olan genel kurulda delege olarak görev almtr. üpheli terör örgütünün propagandasna dönüen birçok eyleme katld, bu suretle eylemlerindeki süreklilik, younluk ve çeitlilik de nazara alndnda üzerine atl silahl terör örgütü üyesi olmak suçunu iledii anlalmtr.

stenilen ceza

ddianamede, çapanolu hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor. çapanolunun çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlmasnn ardndan Eil Kaymakam Kürad Atak belediye bakan vekili olarak görevlendirilmiti.

Ana Sayfaya Git