Eksi 20'de yüzdüler

Bitlis Beşminare Akademi Düşünce Derneği tarafından, yaz aylarında bile insanların girmeye cesaret edemediği buz gibi havuza, kışın dondurucu soğuğunda girilerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Haberler 12.02.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en fazla kar alan illerin banda gelen Bitliste, farkndalk oluturmak için havuza girerek yüzdüler. Yaz mevsiminin en scak günlerinde bile buz gibi suyundan dolay insanlarn girmeye cesaret edemedii havuza, kn dondurucu souunda girdiler.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açklamada bulunan Düünce Akademisi Bakan Serdar Durer, 5inci Altun Kalbur K Yüzme enliklerine baladklarn söyledi.

DONDURUCU SOUKTA

Dürer Bitlis birçok medeniyete beiklik etmi, tarihin afandan domu kadim bir kent. Kalc kar snr dünyann birçok yerinden daha çok olduu söylenmektedir. Akarsular, gölleriyla doa harikas bir ehir. Altun kalbur, türkülere, manilere konu olmu en souk sulardan biri. Uzun yllardr bizde burada farkndalk çalmalar yapmaktayz. Hem yaz aylarnda hem de k aylarnda burada yüzme enlikleri yapyoruz. Her yl katlmc says artyor. dedi.

Düzenlenen etkinlie destek için yüzmeye geldiklerini dile getiren Bitlis Doa Spor kulübü Bakan Abidin Araboa ise unlar söyledi:

Bu yl 5incisi düzenleniyor. Her yl katlyorum. nsan vücudunun ylda bir reset edilmeye ihtiyac olduunu düünüyorum. Her yl bu souk suya girerek vücudumu resetliyorum. Bana iyi geldiini düünüyor, bu etkinliklere katlmay herkese tavsiye ediyorum. Hava ile birlikte suyun soukluu eksi 20 derece civarndadr.

Ana Sayfaya Git