Elazığ korkuttu

Elazığ merkezde, Richter ölçeğine göre, 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Diyarbakır, Malatya ve Şırnak gibi bölge illerinde de hissedildi. Kentte dün de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 5.3'lük depremin ardından şu ana kadar olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

Haberler 28.12.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) verilerine göre, Elaz merkezde, dün sabah saat 09.37de 5.3 büyüklüünde deprem meydana geldi. Yerin 15,94 kilometre derinliinde olan deprem, Diyarbakr, Malatya ve rnak gibi bölge illerinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü ise depremin büyüklüünü 5.6, merkez üssünü ise Kavaktepe köyü olarak açklad. Elazda, önceki gün de Sivrice ilçesi merkezli saat 14.09da 4.1 büyüklüünde deprem meydana gelmiti.

PANKLE PENCEREDEN ATLADI

Depremin ardndan güvenlik kamerasna yansyan görüntüler ortaya çkmaya balad. Panik anlarnn kaydedildii bir görüntüye göre, deprem annda sokakta olanlar komaya balad. Panie kaplan bir kii de bulunduu dairedeki pencereden yola atlad. Ayaa kalkmaya çalan kii, ksa sürede yere yld. Ayann krld sanlan kiiye, sokakta bulunan belediye ekipleri yardm etti.

DEPREM KORKUSUNU ANLATILAR

Deprem annda yaadklarn anlatan 72 yandaki Namiyet Karaaslan, Deprem annda yataktaydm ve uyandm. Kahvalt hazrlayacaktm, o esnada beik gibi sallandk. Koa koa kapy açtm ki deprem durdu ama çok korktum. Dier depremi de yaadk. Geçen sene Mersinden geleli bir hafta olmutu ve depremi de yaadk. Allah korusun bizleri. Ben çok korkuyorum, hatta üstümde onun etkisi var. Deprem olacak diye sabaha kadar uyuyamadm ve en sonunda da oldu dedi.

Deprem annda korkmadn, televizyonu tuttuunu dile getiren Ali Karaaslan ise, Deprem annda hanm çok korktu. Hemen kapya doru kotu. yi ki deprem çok ksa sürdü, eer uzun sürseydi hepimiz etkilenirdik diye konutu.

Deprem annda yaadklar korku dolu an anlatan Aziz Sezer de, Deprem annda büroda dördüncü kattaydm, baya iyi salland. Bir uçak bolua düer gibi ses çkard, böyle devam ederse bina yklacak diye düündüm. Yklmad ve durduu zaman dar çktk. Ona ramen herhangi bir olumsuz haber almadk ve buna da ükretmek lazm eklinde konutu.

Binalarnda çatlak ve sva dökülmesi olan Mete Akn ise, Uyandk ve çok büyük bir depremle karlatk. Aa indiimizde de sonuç böyleydi, svalar dökülmütü. çok korkuyoruz, inallah bir daha böyle bir eyle karlamayz. 7 katl bir binada çatlaklar da oldu dedi.

BÖLGE LLERNDE HSSEDLD

Deprem, Diyarbakr, Malatya ve rnak gibi bölge illerinde de hissedildi. Ksa süreli panie neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kayb yaanmad. Hafta sonu sokaa çkma kstlamasnda ise cadde ve sokaklar bo kald.

AFAD: 14 ARTçI DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD), 5.3 iddetindeki deprem sonras büyüklükleri 1.1 ve 2.8 arasnda deien 14 artç sarsntnn daha meydana geldii belirtilen açklamada unlar kaydedildi: Deprem sonrasnda Elaz bata olmak üzere Malatya, Diyarbakr ve bölge ile gerçekletirilen tarama faaliyeti neticesinde hlihazrda herhangi olumsuz ihbar ve durumun olmad bilgisi alnmtr. l AFAD Müdürlükleri egüdümünde tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Elaza tedbir amaçl Diyarbakr AFAD Arama Kurtarma ekibimiz sevk edilmitir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl ile gerçekletirilen görüme de enerji hatlarnda herhangi bir kesinti meydana gelmedii bilgisi alnmtr. Ulatrma ve Altyap Bakanl ile gerçekletirilen görümelerde haberleme, ulatrma ve altyap sistemlerinde herhangi bir hasar ve kesinti meydana gelmedii bilgisi alnmtr.

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI VE HASAR HBARI YOK

çileri Bakan Süleyman Soylu da Meydana gelen depremde 10.15 itibaryla valiliimiz, il jandarma, emniyet, 112 Acil çar, Elaz Muhtarlar Koordinasyon Hatt ve AFADn aramalarndan elde ettiimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kayb ve hasar ihbar yoktur. Gelimeleri açklamaya devam edeceiz dedi.

BAKAN KURUM: HASAR TESPT çALIMALARI BALADI

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ise deprem sonras olumsuz durumla karlalmadn belirtip, sosyal medyadan Elazda meydana gelen deprem sonrasnda ekiplerimiz sahada hasar tespit çalmalarna baladlar. u ana kadar olumsuz bir durumla karlalmad. Vatandalarmza geçmi olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun mesajn paylat.

VAL YIRIK: OLUMSUZLUK YOK

Elaz Valisi Erkaya Yrk, saat 09.37de merkez üssü Elazn Kavaktepe köyü olan 5,3 büyüklüündeki depremin ardndan Afet ve Acil Durum Merkezinde (AFAD) yürütülen çalmalar takip etti.

Depremin olduu dakikadan itibaren AFAD, UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerince gerek sahada gerek iletiim yoluyla u ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmediini belirten Yrk, unlar kaydetti:

Yklan binamz yok, hamdolsun. Depremin olduu anda panik halinde, heyecanla yapt hareketler sonucunda burkulma, baylma gibi ciddi olmayan salk sorunlar yaayan 30 civarnda vatandamz oldu. u anda salk kurulularmzda tedavileri devam ediyor.

Genel olarak ciddi bir sorunla karlalmadn ifade eden Yrk ,An itibaryla yüzde 85 orannda krsaldaki taramalarmz bitirildi. Bir olumsuzluk kayd söz konusu deil. Ekiplerimiz saha çalmasn halen yürütüyorlar. Ara ara mahallelerden ufak çapl binalarda oluan çatlaklar arkadalarmz gidip yerinde tespit ediyor. çevre ve ehircilik l Müdürlüümüz, AFAD ekiplerimiz hasar tespitini yapyorlar. diye konutu.

Vali Yrk, sokaa çkma kstlamasyla ilgili de unlar söyledi:

Vatandalarmz, kendisini daha güvende hissedebilecei köylerine ya da akrabalarna gitmek yönünde planlar varsa bunu yapabilirler. Arkadalarmz sahada vatandalarmza her türlü kolayl salayacaklar. Ekiplerimiz her an i banda. u anda kriz merkezimizdeyiz ve çalmalar buradan takip ediyoruz. nallah çok fazla büyük bir olumsuzluk beklemiyoruz.

Ana Sayfaya Git