Eller semaya duayla açıldı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve Müslümanlar için en güzel örnek olan Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar, camilere akın etti.

Haberler 29.10.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin(S.A.V) dünyaya geldii gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrda da camilerde dualarla ihya edildi. Mevlid Kandilini ihya etmek için 7den 70e camilere akn eden vatandalar, Peygamber Efendimize olan ballklarn gösterdi.

COKUYLA GECE HYA EDLD

l Müftülüü tarafndan kent genelindeki camilerde düzenlenen programlara kadn-erkek, genç-yal ve çocuk demeden katlan vatandalar, büyük bir coku ile geceyi ihya etti. Vatandalarn youn ilgi gösterdii programlarda, Kuran- Kerim okundu, salavatlar getirildi ve slam ümmeti için dualar edildi. Akam ezannn okunmasyla evlerine yakn olan camilere giden vatandalar, akam ve yats namazn cemaatle kld. Kandil dolaysyla camilerde okunan Kuran- Kerim, Mevlid-i erifleri, ilahi ve kasideleri vatandalar, huu içinde dinledi. Coronavirus önlemlerinin alnd programlarda, Hazreti Peygamberin insanla getirdii rahmet yüklü mesajlarndan konular anlatld.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide Diyarbakr l Müftülüü tarafndan düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programnda da gece, dualar ve salavatlarla idrak edildi. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan program mevlidhanlarn Türkçe okuduu Mevlid-i erif ve Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirmeleri ile devam etti. Zaman zaman da duygu dolu anlarn aand gecede, vatandalar Hazreti Muhammede bol bol salvat getirdi.

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Hazreti Muhammedin örnek kiiliine ve insanlk için getirdii deerlerin önemine dikkat çekti.

PEYGAMBERMZN HAYATI

slam leminin Mevlid Kandilini tebrik ederek konumasna balayan Hazrlar, Bugün tüm insanlk Hazreti Peygamberin çalar üstü örneklik ve rehberliine her zamankinden çok daha fazla muhtaçtr. Peygamberimizin rehberliini tüm insanla tantacak olanlar da hiç üphesiz Müslümanlardr. Ancak slam dünyasnn dhili ve harici sebeplerle içerisinde bulunduu bugünkü durumu Kuran- Kerim ve Hazreti Peygamberin mesajlarndan, Onun esiz örnekliinin, azlardan gönüllere indirememekten, zihinlere yerletirememekten ve hayata geçirilememesinden kaynaklanmaktadr. dedi.

Hazreti Muhammedin her yönüyle Müslümanlar için en güzel örnek olduunu ifade eden Karabayr, Allah (Celle Celaluhu), Kuran- Kerimde Peygamberimizi, Andolsun, Allahn Resülünde sizin için Allaha ve ahiret gününe kavumay uman, Allah çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardr eklinde tanmlayp, her alanda en güzel örneimiz ve rehberimiz olarak ilan etmektedir. ifadelerini kulland. Diyanet leri Bakanl Mevlid-i Nebi Haftas münasebetiyle belirledii Peygamberimiz ve çocuk temas çerçevesinde konumasn sürdüren Hazrlar, Hazreti Muhammedin çocuklarla olan ilikisini anlatt. Program yaplan dua ile sona erdi

Ana Sayfaya Git