Erdoğan'ın 'Doları Bozdurun' seferberliği kampanyalarla devam ediyor

Erdoğan'ın dolarınızı bozdurup, Türk Lirasına çevirin demesiyle başlayan seferberlik devam ediyor

Haberler 05.12.2016 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günlerde Cumhurbakan Erdoann yapt TL Dolar açklamas akainde balayan resmen kampanyal dolar bozdurma ilemleri tam sürat devam ediyor. Bu ülkenin gelecei için dolar bozdurup, Türk lirasna geçelim çarsyla harekete geçen halk, yastklar kaldryor.

ireylerden kurumlara kadar Yenikap ruhu ile harekete geçen vatandalar dolar satmaya devam ediyor. Özellikle esnafn bu kampanyaya bedava hizmet verme eklinde desteini artrmas dikkat çekiyor. Türkiyenin dört bir yannda frncdan berbere, lokantadan markete kadar birçok esnaf, dolarn bozduran vatandalara bedava alveri imkn sunuyor.

Ankarann Akyurt ilçesinde balkç Doan Arkan, 100 dolar ve üzeri döviz bozdurup, makbuzunu gösteren vatandalara 1 kilo hamsiyi bedava veriyor. Bursann Yldrm ilçesinde kraathane ileten Ahmet Karakoç, dolar bozdurup Türk lirasna çevirene tüm gün çayn bedava olacan belirtti. Edirneli ekerlemeci Arif Meriç, dolarn bozdurup müesseselerine gelenlere badem ezmesi ve Kavala kurabiyesini ücretsiz ikram edeceini söyledi. Bilecek Vezirhandaki bir lokanta iletmecisi, 500 dolar bozdurup fiini getiren vatandalara, ücretsiz yemek vereceini ifade etti. stanbul Alibeyköyde kampanyaya destek veren berber Bülent Baydeniz de, 250 dolar bozduran, makbuzuyla gelirse bedava tra edip gönderiyoruz. Ülkemize destek çkacaz dedi. Bu arada dövizini bozduran vatandalar, 15 Temmuzda nasl sokaklara döküldüysek, bugün de ayn duyguyla hareket ediyoruz. Bu ülkenin gelecei için, emperyal güçlere frsat tanmayacaz mesajn verdi. Döviz bürosu sahipleri ise, Cumhurbakanmzn çarsndan sonra vatandan sat artt. Önümüzdeki haftadan itibaren geveme bekliyoruz. çardan önce genelde alc vard, satc azd. Ama imdi insanlar sat yapyor. Yüzde 20-25 oranndan dolar satnda art var. Döviz için talep yok diye konutu. türkiyegazetesi

Ana Sayfaya Git